sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

VieskaMaraton, Ylivieska

Ylivieskan urheilukeskus

Eilen lauantaina 15.6.2019 juostiin urheiluseura Ylivieskan Kuulan järjestämä VieskaMaraton Ylivieskassa. Kisapaikkana toimi kuvan urheilukeskus ja sen yhteydessä oleva urheilukenttä. Kilpailijoilla oli runsaasti eri juoksumatkoja valittavana: maraton, puolimaraton, kymppi, maastokymppi ja maastovitonen. Matkaan startattiin vähän eri paikoista urheilukentältä ja sen liepeiltä riippuen matkasta. Maantiejuoksut lähtivät liikkeelle klo 12 ja maastojuoksut 10 minuuttia myöhemmin.

Olen juossut vastaavan kisan kolmetoista vuotta sitten, jolloin se oli syyskuussa ja nimellä Ylivieskan kärkimaraton. Silloin matkanani oli neljännesmaraton ja eilen tasan kymppi pitkin maanteitä ja katuja. Mietin myös maastokymppiä, mutta päätin osallistua tuttuun ja perinteiseen maantiekymppiin. Kisaan tuli juoksijoita mukavasti ympäri Suomea ja järjestelyt pelasivat pohjalaisella ripeydellä ja tarkkuudella.

Maantiejuoksun reitti
Kuva: vieskamaraton.fi

Maantiejuoksun reitti oli kympin mittainen ja puolimaratonin juoksijat kiersivät sen kahdesti ja maratonin puurtajat neljästi. Maantiekympillä oli osallistujia hieman kolmattakymmentä ja liityin konkarina nuorekkaaseen joukkoon. Kympillä veteraanisarjoja ei ollut, mutta puolimaratonilla ja maratonilla kyllä. Sää oli mitä parhain kympin juoksuun, hieman yli 20 astetta sekä auringonpaistetta ja hieman tuulta. Maratonin juoksijoille sää lämpeni iltapäivän kuluessa ja se saattoi olla jopa liiankin lämmin.

Lähdin varovasti liikkeelle, koska tuntumaa vauhdikkaampaan juoksuun ei ole vielä löytynyt näinä ensimmäisinä viikkoina Suomessa. Tavoitteeksi asetin noin viiden minuutin kilometrivauhdin eli 50 minuutin rajan. Vaikka juoksu lutviutuikin hieman paremmaksi loppumatkasta, niin tavoiteaika ylittyi reippaasti loppuajalla 51.43, jolla listauduin yleisessä sarjassa jälkipäähän sijalle 20. Kaikesta huolimatta juoksusta jäi mukava jälkituntuma, varsinkin saunan ja uinnin jälkeen. Ja positiivinen asia tietysti on se, että tästä voi pyrkiä parantamaan vauhtia tulevissa koitoksissa.

Kilpailun lopputulokset ovat tässä.



Miesten kympin parhaat, 1. Tuomas Ojala (vas.) ja 2. Teemu Manninen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti