lauantai 13. lokakuuta 2018

Hannunkivi-juoksu 2018

Palkintopöytä

Tänään juoksin viimevuotiseen tapaan Hannunkivi-juoksun Kivijärvellä. Sää oli niin loistava juoksuun, että olisi ollut synti jättää kisa väliin. Lämpötila oli noin plus 15 astetta, pilvistä ja täysin tyyni, aivan ihanteelliset olosuhteet kestävyysjuoksulle. Juoksun reitti kulki entiseen malliin Hannunkiven lomakylältä viereiselle pururadalle, jota kierrettiin kaksi tai kolme kierrosta matkasta riippuen ja palattiin sitten pienen kiekuran kautta maalialueelle. Juoksijoita oli saapunut paikalle lasten sarjat huomioiden mukavasti noin 70 henkeä huolto- ja kannustusjoukkoineen.

Pentti Virmalainen

Osanottajien joukossa oli runsaasti juoksijoita Jyväskylän seudulta. Heidän joukossaan oli tuttu juoksumies Vaajakoskelta, Pentti Virmalainen. Valitettavasti Pentti ei voinut osallistua itse kisaan terveydellisistä syistä, mutta oli sitäkin innokkaammin kannustus- ja huoltojoukoissa. Virmalainen on voittanut veteraanisarjoissa lukuisia Suomen mestaruuksia ja hän pitää edelleen hallussaan M45-sarjan puolimaratonin SE:tä ajalla 1.10.59. Hän on myös veteraanien MM-mitalisti.

Pentti Virmalaisella on Vaajakoskella oma nimikkojuoksu, Pentin pinkaisu, joka juostaan aina keväällä huhtikuussa. Itse tapasin Pentin ensimmäistä kertaa kesäkuussa vuonna 2006, jolloin osallistuin Pentin kympille. Kymppi juostiin Vaajakosken urheilukentällä ja se oli Virmalaiselle 50. ratakymppi. Kaiken kaikkiaan Pentti on juossut tähän mennessä 908 juoksukisaa, mikä osoittaa pitkäaikaista ja kestävää juoksuharrastusta. Niinpä hän on seuransa Vaajakosken Kuohun kunniapuheenjohtaja.

Niilo Korhonen

Osallistuin viimevuotiseen tapaan hölkkäsarjan 6,6 kilometrille, vaikka M55-sarjakin olisi ollut 9 kilometrille. Samalla pystyin jälleen vertaamaan tuloksia. Sijoituin hölkkäsarjan kakkoseksi loppuajalla 32.59, missä on huononnusta viimevuotiseen noin puolisen minuuttia. Se on samassa linjassa aikaisempiin kisoihin, kuten Kauniston juoksuun kaksi viikkoa sitten.

Kisassa oli ikäsarjoja lapsista aina M80-sarjaan. Kilpailun nestori oli viereisen kuvan Niilo Korhonen Suonenjoen Vasamasta, jolla on ikää kunnioitettavat 84 vuotta. Niilo voitti M80-sarjan viimevuotiseen tapaan. Korhonen aloitti juoksuharrastuksen vasta 6-kympin tietämissä, mutta on juossut siitä huolimatta yli 50 maratonia, joista kolme New Yorkissa.

Pentti Virmalaisen tapaan Niilo Korhonen on voittanut lukuisia SM-mitaleja veteraaneissa eli aikuisurheilussa, kuten sitä nykyään kutsutaan. Juoksujen lisäksi mitaleja on tullut myös kenttälajeissa, kuten korkeushypyssä ja kiekonheitossa. Niilolla on myös oma nimikkojuoksunsa Suonenjoella, nimeltään Niilon kymppi ja se juostaan elokuun loppupuolella. Juoksu on kisattu jo puolenkymmentä kertaa.

Miika Takala, 9 kilometrin nopein

Miesten 9 kilometrin nopein oli Miika Takala Jyväskylän Kenttäurheilijoista. Miika on voittanut SM-maratonilla kultaa, hopeaa ja pronssia ja saavuttanut SM-mitaleja myös 10000 metrillä, puolimaratonilla, maastossa ja viestijuoksussa. Tapasimme edellisen kerran samoissa kisoissa Hankasalmella heinäkuussa 2015. Meikäläisen tapaan Miika Takala pitää juoksublogia, joka löytyy tästä osoitteesta.

Tarkemmat ja viralliset tulokset tulevat aikanaan ja laitan ne sitten tähän. Tuohon alle pistän vielä kuvan hölkkäsarjan tuloslistasta, niin ne tulokset tulevat selväksi jo tuoreeltaan.

Viralliset tulokset ovat tässä.

Tämä olikin viimeinen kisani Suomessa tälle kesälle ja syksylle. Juoksuja tuli yhteensä 12, kiitos heinä- elokuun kiivastahtisen kisailun kesäreissullani ympäri Suomea. Thaimaassa on tarkoitus kilpailla vielä muutama kisa tämän vuoden puolella. Suunnitelman toteutuma nähdään sitten vuoden lopulla.