tiistai 9. lokakuuta 2018

Vihdoinkin Singaporeen

Run For Light
Kuva: justrunlah.com

Olen pakenemassa jälleen Suomen kylmää ja pimeää syksyä ja talvea Thaimaahan. Lentoliput on ostettu lokakuun lopulle ja viisumi hommattu. Otin turistiviisumin, joka on voimassa 60+30 päivää eli kolme kuukautta. Viisumia hakiessa täytyy esittää poistumislippu Thaimaasta kolmen kuukauden kuluttua. Niinpä aloin etsiskellä sopivaa kohdetta, joka olisi toivottavasti uusi maa ja jossa voisi osallistua myös juoksukisaan.

Tässä vaiheessa mieleeni tuli Singapore, koska olen yrittänyt sinne aiemmin huonoin kokemuksin. Tämä tapahtui noin kymmenen vuotta sitten ja tapahtumat voi lukea etusivun jutusta "Murphy tuli kylään". Singaporen maraton oli silloin täynnä ja otin suunnakseni New Delhin puolimaratonin Intiassa, josta tuli ikimuistoinen sekoilu puolin ja toisin. Ei siitä sen enempää, jutun voi tarkistaa etusivulta.

Run For Light- paita
Kuva: justrunlah.com

Menin tutkimaan Singaporen juoksutarjontaa tammikuun lopulta ensi vuonna, jolloin minun täytyy poistua Thaimaasta. Ja ihme ja kumma, Singaporesta löytyi kuin löytyikin juoksu "Run For Light" juuri sopivaan aikaan eli tammikuun 26. päivä. Tilasin ja maksoin heti menopaluulipun viideksi päiväksi Bangkokista Singaporeen lähtöpäivänään tammikuun 24. päivä. Näin minulla olisi yksi tutustumispäivä ennen varsinaista kisaa.

Seuraavaksi tutustuin Singaporen juoksuun tarkemmin ilmoittautuakseni sinne. Törmäsin ongelmaan, jossa juoksun tavarapussi T-paitoineen ja rintanumeroineen olisi saatavilla vain viikkoa ennen kisaa, joka on minulle aivan liian aikaisin. Lähetin välittömästi sähköpostia juoksunjärjestäjille ja ilmoitin ongelmastani korostaen sitä että alkuperäinen juoksupussin noutoaikataulu blokkaisi pois kaikki ulkomaiset juoksijat, koska he tuskin tulevat Singaporeen viikkoa ennen juoksua. Yllätyksekseni viestiini vastattiin välittömästi ja siinä luvattiin toimittaa minulle kilpanumero tavaroineen vielä juoksupäivänä. Nouto-ohjeet luvattiin lähettää sitten kun olisin ilmoittautunut ja maksanut juoksun. Olipa hyvä ja nopea palvelu verrattuna New Delhin kokemuksiin.

Niinpä rekisteröidyin juoksutapahtumaan ja maksoin osallistumismaksun, joka oli noin 30 euroa. Nyt vain odotellaan ohjeita ja aletaan katsastaa sopivaa majoituspaikkaa. Kaikki muu onkin jo paketissa. Näin pääsen lisäämään maalistaani uuden kohteen, Singaporen. Olen kyllä tehnyt aikoinaan Australian työmatkalla välilaskun Singaporen lentokentälle, mutta en laske sellaista visiittiä oikeaksi vierailuksi. Todellisessa vierailussa täytyy jalkautua itse kaupunkiin.

Nyt näyttää hyvältä, mutta ei riemuita liian aikaisin. New Delhin kokemukset ovat osoittaneet, että mikään ei ole varmaa. Toivottavasti tällä tarinalla on onnellinen loppu. Siitä kerron sitten aikanaan tammikuussa täällä blogissa. Pysykää kanavalla.

2 kommenttia:

  1. Tsemppijä sinne, ja muutenki mukavaa retkee...toivoo Uuno

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toivotaan että Singaporen matka onnistuu ja Thaimaan reissu menee mukavasti.

    VastaaPoista