perjantai 13. heinäkuuta 2018

Porkkalan ympärijuoksu, Kärsämäki


Autoja peltoparkissa

Porukkaa oli saapunut eilen illalla mukavasti Porkkalan pieneen kylään Kärsämäellä. Paikalla juostiin Porkkalan ympärijuoksu 34. kerran. Porkkalassa on kilpailtu jo ennen sotia 1930-luvulla, mutta perinne katkesi, kunnes vuonna 1984 se elvytettiin uudelleen henkiin. Siitä lähtien Porkkalan ympärijuoksu on ollut jokavuotinen tapahtuma. Hieno helteinen sää suosi tämänvuotista Porkkalan kyläseuran järjestämää kisaa.

Olen juossut saman Porkkalan juoksun kymmenen vuotta sitten vuonna 2008. Osallistuin silloin hölkkäsarjaan, joka käsitti kaksi 1,3 kilometrin kierrosta. Eilen uusin saman tempun, joten pystyin vertaamaan tuloksia keskenään. Kilpailusarjassa olisi ollut kolme kierrosta eli 3,9 kilometriä. Runsaasta yleisöstä huolimatta aikuisten sarjoihin osallistui vähänlaisesti juoksijoita, mutta sitäkin enemmän lasten ja nuorten sarjoihin.

Lähtö- ja maalialueen yleisöä

Runsaslukuinen yleisö nautti järjestäjien antimista; juomista, lettukahveista ja lenkkimakkaroista sillä aikaa kun juoksuun osallistujat hikoilivat omia suorituksiaan. Lopuksi järjestettiin arpajaiset, joissa onnekkaat voittajat saivat lukuisten sponsoreiden lahjoittamia tavaroita kotiin viemiseksi.

Miesten hälkkäsarjaan osallistui kolme juoksijaa ja sama määrä kilpasarjaan. Myös naisia oli yhteensä kolme kappaletta, yksi hälkkäsarjassa ja kaksi kilpasarjassa. Enemmänkin olisi kisaan mahtunut. Onneksi lastensarjat olivat runsaslukuisempia.

Voitin hölkkäsarjan ajalla 11.28,9. Kymmenen vuotta sitten juoksin saman matkan 15 sekuntia nopeammin aikaan 11.13,1, jolla irtosi neljäs tila. Taso on siten hieman laskenut. Mutta muuten olen juoksuun kohtuullisen tyytyväinen, kun kymmenen vuoden vanheneminen ei ole tuonut vauhtiin tuon suurempaa lovea. Aina jää kuitenkin mieleen toive paremmasta vauhdista, sillä siihen ei ole koskaan tyytyväinen. Palkinnoksi tuli komea pokaali ja reissumiehelle sopiva reppu.

Porkkalan kyläseura on laittanut ympärijuoksun tulokset nopeasti internettiin ja ne löytyvät tästä.


                                                Palkintojen kera maalialueella      
                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti