perjantai 8. joulukuuta 2017

Internet- ongelmia

AIS logo
Kuva: thaibbpro.com

Edellisestä blogipäivityksestä on vierähtänyt aikaa. Suurin syy pitempään taukoon on katkeilevat Internet-yhteydet. Tullessani Taimaahan runsas kuukausi sitten Internet-vaihtoehtoja olivat kerrostaloni WiFi, mokkula ja älypuhelimen datapaketti, jonka voisi jakaa läppärille.

WiFi tippui pois ensimmäiseksi, kun testailin yhteyttä parisen tuntia ja totesin sen epävarmaksi. Älypuhelimen ja läppärin kombinaatiotakaan en ottanut, kun en ollut varma sen toimivuudesta vanhan Linux-käyttöjärjestelmällä pyörivän tietokoneen kanssa. Ostin siis AIS:n SIM:in mokkulaan ja ensimmäinen kuukausi menikin ilman suurempia ongelmia. Toinen kuukausi on nyt alkanut vaivojen kera, kun olen päässyt Internetiin vain pätkittäin. Syynä voi tietenkin olla viallinen laitemokkula tai sitten oikutteleva AIS- operaattori. Olen kallistunut jälkimmäisen vaihtoehdon puolelle, koska yhteys kuitenkin ajoittain muodostuu. Operaattorin verkko kuormittunee joskus niin kovaksi, että se estää pääsyn. Verkon mitoitus ei liene paras mahdollinen.

Jokke (vas.) ja Aimo
Kuva: Seppo Karvonen

No nyt olen kuitenkin taas Internetissä kiinni ja kirjoittelen tätä kirjoitusta. Juoksuharjoittelu on jatkunut sairastelujen jälkeen mukavasti. Viereinen kuva on eiliseltä, kun tein kovemman viimeistelyharjoituksen. Vasemmalla oleva Jokke on todellinen teräsmies, ikää 81 vuotta ja juoksi eilen lopun matkaa mukanani. Siinä mallia nuoremmille juoksijoille.

Tänään otin thaihieronnan ja ilmoittauduin Run4Rights- kisaan ja maksoin sen. Huomenna on bussimatka Bangkokiin ja varsinainen juoksukisa aikaisin sunnuntaiaamuna. Raporttia tulee perästä, kunhan Internet pelaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti