maanantai 11. joulukuuta 2017

Kankea avaus

Minimaratonin nopeimmat

Sunnuntaiaamuna juoksin sitten tämänkertaisen  reissun ensimmäisen juoksukisan, Run4Rightsin Lumphini Parkissa, Bangkokissa. Paikalla oli hieman yli 1000 juoksijaa ja kisan pääsponsorina toimi EU.

Ilmoittauduin ennakolta minimaratonille eli 10,5 kilometrin kisaan sarjassa M60. Kisa oli minulle ensimmäinen Thaimaassa runsaan vuoteen. Suomessa olen toki kisannut. Startti oli tuttuun tapaan jo kello 6:lta aamulla. Lämmittelin siksi huolella vajaan tunnin ennen starttia, jotta olisin saanut kropan juoksukuntoon, mutta eipä siitä ollut juuri apua.

Juoksun jälkeen Lumphini Parkissa

Juoksu oli alusta asti vaikeaa, hidasta mutta kankeaa. Varsinkin kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä kilometriä olivat vauhdin etsimistä. Välikilometrit menivät kuitenkin jotenkuten. Sairaudet ja jalkaongelmat ovat selvästi tehneet suuren lommon juoksuvireeseen.

Katsoin maalialueen kellosta että epävirallinen loppuaikani oli noin 54.15. Se tietää noin 5 minuutin kilometrivauhtia, jos matka on jotakuinkin ilmoitetun pituinen. Sillä en päässyt palkintosijoille eli viiden parhaan joukkoon. Jäin viidennestä sijasta kolmisen minuuttia, joten parannettavaa riittää. Lopputulokseni lienee sijoilla 7-9.

Nyt täytyy miettiä juoksenko vielä tänä vuonna vai siirränkö seuraavan kisan suosiolla ensi vuoden puolelle. Tämänvuotinen kisamääräni on nyt yhdeksän, joten mielellään siihen vielä yhden juoksisi lisää. Niin ja se kisakin täytyisi löytää.

Laitan tähän myöhemmin juoksun tuloksia, jos niitä nettiin ilmaantuu.