tiistai 4. heinäkuuta 2017

Nokka kohti etelää

Kuukausi on vietetty kotiseudulla Pyhäjärvellä ja taas mennään eteenpäin. Auton nokka on suunnattu tänään kohti etelää. Tärkein syy matkaan on huominen lääkärintarkastus Espoossa. Jalka on pysynyt terveenä, veriarvot ovat normaalit ja Thaimaassa määrätty lääkekuuri päällä. Nyt on sitten lääkärintarkastuksen vuoro, jossa jatko määräytyy, joko verenohennuslääkkeillä tai ilman.

Thaimaan kävijöitä Putkilahdessa
Kuva: Pirkko Takala

Juuri ennen lähtöä sain vielä auton katsastettua, joten sekin huoli on poissa. Huoli siinä mielessä että autolla on jo ikää kunnioitettavat 20 vuotta. Mutta niin vain meni läpi että heilahti. Ainoa huomautus tuli auton pohjasta, joka alkaa jo ruostua. Katsastusmies ehdotti ruosteen poistoa ja pohjan massausta, mikä onkin varmaan hyvä neuvo, jos aion käyttää autoa vielä vuosia. Kilometrejähän autossa on vain noin 224 000 kilometriä. Syynä tähän on Thaimaan matkat, jonka seurauksena auto on ollut seisonnassa eli poissa käytöstä yhteensä noin 5-6 vuotta.

Matkalla kohti etelää oli lukuisia pysähdyksiä. Tärkein pysähdys oli Putkilahdessa Jyväskylän eteläpuolella, jossa tapasin useita tuttuja Thaimaan kävijöitä paikallisessa kyläkaupassa. Tarinaa riitti niin menneistä matkoista kuin uusista suunnitelmista. Kuvassa tapaamiseen osallistujat vasemmalta: Salonen, Kaunisto, Tuoriniemi ja Pynnönen. Väinö Salosestahan minulla oli tässä blogissa erillinen kirjoitus hänen viettäessään 70- vuotisjuhlia Thaimaassa viime vuoden joulukuussa.

Vuoden juoksukisa-avauskin on tehty tänään Helsingissä. Huomenna olisi toinen juoksukilpailu lääkärintarkastuksen jälkeen, jos lupa vain irtoaa. Mutta näistä tapahtumista enemmän seuraavassa blogijutussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti