torstai 6. heinäkuuta 2017

Lappu rinnassa jälleen

Toissapäivänä eli tiistaina minulta katkesi pitkä kuiva kausi, kun pääsin jälleen tositoimiin. Self Transcendence-2 mailin juoksu Helsingin Munkinpuistossa oli ensimmäinen kisani viime marraskuisen Thailand Iron Man-kilpailun jälkeen. Joulukuussa puhkesi laskimotukos, joka toi pitkän toipilasajan lääkityksineen. Juoksutaukoa syntyi kaksi kuukautta ja nyt uskalsin pistää lapun uudelleen rintaan.

Munkinpuiston maalialue

Tämä Self Transcendence-juoksu on minulle erittäin tuttu. Olen pyrkinyt juoksemaan sen vuosittain. Ensimmäisen kerran juoksin juoksijaguru Sri Chinmoyn merkeissä 1990-luvun alussa. Juoksun nimenä oli rauhanmaili ja tapahtuma on jatkunut siitä lähtien välillä nimeä muuttaen. Muistin virkistämiseksi juoksun taustoista annan linkin kuudesaisti.net-sivuille kirjoittamastani artikkelista Sri Chinmoysta uudelleen tähän. Sieltä pitäisi löytyä juttu nimeltään Sri Chinmoy - Ihmemies Intiasta.

Lähdin kisaan vaatimattomin tavoittein, sillä pitkä tauko ja lääkekuuri eivät olleet mikään paras lähtökohta juoksuun. Mutta joskus se on vain palattava niillä eväillä mitä on. Starttasin varovasti ja jo ensimmäinen varvi neljäkierroksisessa juoksussa osoitti että perusnopeus on hävinnyt jonnekin. Kestävyyttä kyllä riitti treenijuoksujen pohjalta. Maali tuli vastaan ajassa 14.42, mikä on runsaan minuutin hitaampi tulos kuin yleensä viime vuosina. Siitä on helppo lähteä etsimään kadonnutta vauhtia tulevissa kisoissa. Aika oikeutti toiseen sijaan sarjassa miehet 60 vuotta.

Kisan jälkeisenä aamuna minulla oli sitten lääkärintarkastus Espoossa. Lääkäri vapautti minut lääkekuurista, koska sitä on kestänyt kuusi kuukautta ja veriarvot ovat normaalit. Nyt on mielenkiintoista nähdä, vaikuttaako mömmöistä vapautuminen myös jalkojen tukkoisuuden poistumiseen ja sitä kautta juoksuvauhdin parantumiseen. Se nähdään jatkossa.

Lääkäri määräsi minut vielä kolesterolitestiin seuraavaksi aamuksi. Se murensi aikataulusuunnitelmani juosta vielä samana iltana Mellilässä, Loimaalla. Mutta kolesterolitesti on nyt tärkeä ja seuraava juoksu pannaan odotuslistalle.

Self Transcendence-2 mailia juoksun tulokset 4.7.2017 löytyvät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti