torstai 30. maaliskuuta 2017

ME-juoksijat- listan päivitys

Laura Manninen matkalla ME:hen
Kuva: armory-nyc-indoor-marathon-.runnerspace.com

Laura Mannisen hallimaratonin ME oli sellainen tapaus, että se sai minut päivittämään ME-juoksijoiden (kestävyysmatkat) listan uudelleen. Aiemmin olin rajannut sisähallin ME:t pois laskuista, mutta poistin nyt tuon rajauksen. Sen seurauksena Laura Manninen on nyt ensimmäinen nainen tällä listalla. Aikamoinen saavutus.

Paavo Nurmelle ja Ville Ritolalle tuli myös uusia ME:iä. Kuten tunnettua miehet juoksivat vuosina 1924-25 lukuisia sisäratakisoja Amerikassa yhdessä ja erikseen. Löysin netistä Nurmelle peräti 29 sisäradan ME:tä ja Ritolalle 7. En tiedä ovatko luvut kuinka luotettavia, mutta siinä ne ovat. Se että onko näiltä vuosilta muitakin suomalaisia sisäratojen ME:n rikkojia, on vielä hieman avoin. Netistä löytyy kyllä sisäratojen ME:t, mutta niiden kehittymistä ajan mukana ei ole silmiin osunut.

Seppo Tuominen vetää letkaa
Kuva: etusuora.com

Sisäratojen ME-tulosten tutkailu toi myös uuden suomalaisen miehen ME-listalle. Mies on 1970-luvulta tuttu vauhdinpitäjä Seppo Tuominen. Tuominen juoksi 17.2.1974 Vierumäellä 10 000 metrin halli-ME:n 29.05,6. Sama aika on mainittu myös 6 mailin ME:nä, vaikka matka hieman alle kympin onkin. Olisiko niin, että 6 mailin kohdalla ei ollut virallista ajanottoa. En tiedä tarkalleen, oliko kisa testijuoksu vai ME-yritys, mutta ME siitä tuli.

Vierumäen hallissa on juostu kymppi kovaa myöhemminkin, kun Juuso Rainio ja Jouni Rinne painelivat alle 30 minuutin 10.2.1996. Jouni Rinteen aika 29.53,0 on hänen ennätyksensä ja sillä hän pääsee 10 000 metriä alle 30.00 - listalle. Rainio on juossut ulkona vieläkin kovempaa.

Tämä on nyt tilanne ME-juoksijat- osiossa. Mielelläni päivitän sitä uudelleen tarpeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti