sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Laura Manninen teki ME:n!

Manninen vetää, Pallardy seuraa
Kuva: armorytrack.com (Myles Gaymon)

Eilen tuli jännättyä tietokoneen ääressä 2. Annual Armory NYC Indoor Marathonia ja se kannatti. Laura Manninen toi Suomeen kestävyysjuoksun ME:n 42 vuoden odotuksen jälkeen.  Mannisesta tuli samalla vasta kolmas yleisurheilun ME-nainen Suomessa Riitta Salinin ja Tiina Lillakin jälkeen. Tämä on harvinaista herkkua ja hemmottelee kovin kestävyysjuoksun harrastajia ja penkkiurheilijoita.

Laura Manninen aloitti kisan omalla tasaisella vauhdilla eikä lähtenyt Kate Pallardyn kovempaan tempoon mukaan. Hän jäi Pallardysta jo kierroksella (200 metriä), mutta aloitti nousun vajaa kymmenen kilometriä ennen maalia. Hän tavoitti Pallardyn ja meni menojaan. Tasainen vauhti on valttia maratonilla. Loppuajaksi tuli 2.42.30, mikä on uusi ME ja runsaat kaksi minuuttia Allie Kiefferin entistä ME:tä parempi. Kate Pallardyn hopea-aika oli 2.44.11 ja sekin alle entisen ME:n ja samalla USA:n ennätys.

Suomen kansallislippu
Kuva: fi.wikipedia.org

Kilpailun slogan World Record Challenge oli nimensä mukainen, kun Chris Zablocki juoksi miesten ME:n 2.21.48. Se on vain 8 sekuntia parempi kuin Malcolm Richardsin viime vuonna juoksema ME, mutta se riittää. Miesten tulokset ovat:

1. Chris Zablocki 2.21.48 ME
2. Tony Migliozzi 2.23.26
3. Eric Blake 2.25.21
4. Michael Wardian 2.29.47
5. Matt Gillette  kesk.

Entisinä hyvinä aikoina Pekka Tiilikaisella ja Paavo Noposella oli tapana sanoa suuren suomalaisvoiton jälkeen: "Pasila, Porilaisten marssi!" Nyt eletään tätä päivää ja niinpä lopetan selostukseni tähän seuraavasti: "Youtube, Porilaisten marssi!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti