torstai 23. maaliskuuta 2017

Laura Manninen ME:n kimppuun

Laura Manninen
Kuva: Yle (AOP)

Viimeisen viikon aikana on saatu lukea Suomen lehdistä mielenkiintoisia uutisia: Laura Manninen hyökkää naisten sisäratamaratonin ME:n kimppuun. Yleisurheilu.fi:n tekemä juttu on tässä. Kisa käydään ylihuomenna lauantaina 25.3.2017 New Yorkissa.

Tuosta kisasta, joka on nimeltään Armory NYC Indoor Marathon ja sisäradan maratonista ylipäänsä olen kirjoittanut jo kaksi kertaa aiemmin. Ensimmäinen juttu oli sivuillani 21.11.2015, jolloin listasin silloiset maratonin sisäradan ME:t eli miehissä Michael Wardian USA 2.27.21 ja naisissa Monika Kalicinska USA 2.53.53. Nimesin jutun otsikolla "Vinkki Suomen kestävyysjuoksijoille", sillä totesin tuolloin että Henri Mannisella ja Alisa Vainiolla olisi hyvät mahdollisuudet rikkoa nuo ennätykset. Nyt Laura Manninen on tarttunut tähän vinkkiin.

ME-mies Richards johtaa viimevuotista juoksua
Kuva: armory-nyc-indoor-marathon-.runnerspace.com

Toisen juttuni tästä teemasta kirjoitin 11.4.2016 syystä että yllä listaamani ME:t pantiin uusiksi ja juuri samassa kisassa, johon Laura Manninen on nyt menossa. Uudet ja edelleen voimassa olevat ennätykset ovat: Malcolm Richards USA 2.21.56 ja Allie Kieffer USA 2.44.44. Nämä molemmat jutut löytyvät luonnollisesti tuolta oikealla olevasta juttuarkistosta, joka on luetteloitu vuosittain.

Nykyisiä maratonin sisäradan maailmanennätyksiä lähtee nyt jahtaamaan lauantaina kuusi miestä ja kaksi naista. Lauraa lukuunottamatta kaikki kilpailijat tulevat USA:sta. Mieskilpailijat ovat:

Michael Wardian, entinen ME-mies ajalla 2.27.21
Eric Blake, juoksumaton maratonin ME-mies ajalla 2.21.40
Christopher Zablocki, juoksi äskettäin maratonin 2.20.12 Californiassa
Tony Migliozzi, toinen viime vuonna Richardsin jälkeen ajalla 2.24.02
Matt Gillette, juossut puolimaratonin 1.04.38
Aaron Lozier, juossut mailin 4.05.16

Varsinkin Michael Wardian ja Tony Migliozzi lupailevat ME:tä lauantaina. Ja kilpailuun osallistuvat kaksi naista ovat:

Kate Pallardy, juossut maratonin 2.40.15
Laura Manninen, maratonennätys 2.41.08

Pekka Päivärinta
Kuva: Kari Sinkkonen

Laura saa vastustajakseen samantasoisen juoksijan, joten esimerkiksi yhteisvedolla ME voi hyvinkin olla mahdollinen. Laura Manniselle se olisi todellinen uran huipennus. Ja huipennus se olisi myös Suomen parjatulle kestävyysjuoksulle. Viimeisin ME on Pekka Päivärinnan 25000 metrin ME vuodelta 1975, jos Lasse Virenin Kaivopuiston 25 kilometrin ennätystä vuodelta 1976 ei lasketa (tästä olen kirjoitellut aiemmin). 42 vuotta kestänyt maratonmainen odotus voi saada täyttymyksen lauantaina.

Laura Manninen on hyvässä kunnossa ennen tärkeää kisaa. Vähän aikaa sitten hän juoksi Haagissa puolimaratonin aikaan 1.15.17 ja viime lauantaina Vantaalla Aktia cupissa 10 kilometriä maantiellä aikaan 34.56. Suurin kysymysmerkki on hänen pakaransa kestävyys, ongelma, josta syystä hän jätti Dubain maratonin väliin. Toivottavasti kortisonipiikki toimii. Ja sisällä 200 metrin radalla juostava maraton on erityisen haastava henkisesti. Sitä helpotetaan musiikilla niin että jokainen juoksija on voinut valita mielimusikkiaan, jota sitten soitetaan kisan kuluessa. Lauran musiikkivalinta on kuulemma ollut Kaija Koo ja Cheek.

Sitten vain jännäämään. Kisajärjestäjät ovat luvanneet live striimiä tässä osoitteessa. Ilmoitettu aika ET (Easter Time) on New Yorkin aikaa, joka on 6 tuntia vähemmän kuin Suomen aika. Kellot sen mukaan. Ja Laura Mannisen juoksu on siis lauantaina 25.3.

1 kommentti:

  1. Jos katsoin oikein tuota lauantain aikataulua, niin aluksi juostaan kuntojuoksuja joukkueilla ja kello 12:00 paikallista aikaa eli klo 18.00 Suomen aikaa on sitten eliittijuoksijoiden ME-yritys. Katsokaa ihmeessä, antamani linkki pelaa loistavasti.

    VastaaPoista