maanantai 31. lokakuuta 2016

Lokakuun viimeiset päivitykset

On lokakuun viimeinen päivä ja aika tehdä yhteenveto kuukauden juoksuihin. Syyskuun jälkeen asetin tavoitteekseni nostaa hieman kuukausittaista juoksumäärää. Kiitos hyvien lokasäiden tässä onnistuinkin. Tämän päivän lenkin jälkeen lokakuun saldoksi tuli 285 kilometriä, mikä on noin 15% enemmän kuin syyskuussa. Seuraava juoksulenkki juostaankin Thaimaassa, kun sinne on saavuttu ja asetuttu taloksi. Thaimaassa suunnitelmana on nostaa tehoja ja parantaa näin juoksunopeutta, joka on päässyt rapautumaan juoksutauon ja varovaisen alun jälkeen.

Yrjö Pesonen
Kuva: karjalainen.fi

Kilpailupuolella tuli viikonloppuna iloisia uutisia Frankfurtin maratonilta. Seitsemänkertainen maratonin Suomen mestari 52-vuotias Yrjö Pesonen jatkaa hyviä esityksiään. Vuosi sitten hän juoksi samaisessa kisassa 50- vuotiaiden SE:n 2.30.25. Sunnuntaina hän lohkaisi tuosta ajasta yli minuutin tuloksella 2.29.17. Sillä ajalla hän tuli sarjassaan toiseksi vain hitusen voittajasta itävaltalaisesta Harald Bauerista jääneenä.

Tässä on kaksi vuotta sitten kirjoitettu lehtijuttu Yrjö Pesosesta. Aika kuluu ja elämäntilanteet muuttuvat, mutta maratonjuoksu jatkuu.

Frankfurtin maratonin paras suomalainen oli Tommi Hytönen, joka kellotti ajan 2.28.34. Kilpailun voitti Kenian Mark Korir ajalla 2.06.48. Jannica Granbacka oli paras suomalaisnainen ajalla 2.49.43. Naisten voittoon juoksi Etiopian Mamitu Daska ajalla 2.25.27.

Seuraava kirjoitus tuleekin Thaimaasta. Pysykää kanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti