maanantai 2. toukokuuta 2016

Aasian matkan yhteenveto

Aasian matkan mitalisato

Aasian matka, josta viisi kuukautta Thaimaassa ja yksi kuukausi Myanmarissa, on viittä vaille valmis. Ylihuomenna ollaan jo Suomen maaperällä. Matkan aikana tuli juoksukilometrejä noin 2060 ja kisoja kävin kymmenen, joista yksi Yangonissa, Myanmarissa ja loput Thaimaassa.

Kuvassa on kisojen mitalisato. Vain tammikuun Pattaya Teamin oma kisa ei tuottanut osallistumismitalia, muista on erinäköistä lätkää kotiin viemisenä. Monista juoksuista tuli myös pokaaleja palkinnoksi, mutta ne on kaikki lahjoitettu eteenpäin thaimaalaisille ja suomalaisille tutuille. Niiden raahaaminen Suomeen vaatisi oman laukun ja rutkasti rahaa lisäkilojen maksamiseen.

Yoma Yangon Marathonin 10 km Myanmarissa oli matkan päätapahtuma ja se onnistui jopa odotuksia paremmin. Yleisen sarjan kuudes tila oli hyvä suoritus. Thaimaasta tuli kaksi voittoa reissun ensimmäisistä kisoista Ban Phestä, Rayongista ja Chonburista. Muissakin juoksuissa pääsin palkinnoille Pattaya Teamin kisaa lukuunottamatta. Kokonaismenestys oli tyydyttävä. Pienenä miinuksena voi mainita että menestys oli loppua kohti laskeva.

Muita erikoisuuksia matkan juoksuissa oli se, että useammassa kisassa tuli ilmoittautumisongelmia, joita ei aikaisemmin juuri ole ollut. Moni aiottu kilpailu jäi näin väliin. Suuntaus Thaimaan kisoissa näyttää olevan se, että ilmoittautuminen tehdään etukäteen ja juoksijoiden määrää pyritään rajaamaan, ainakin suuremmissa kisoissa. Ilmiö noudattaa näin suurien kaupunkimaratonien käytäntöä.

Tästä on hyvä jatkaa Suomessa. Ainakin kelit tulevat inhimillisemmiksi, kun lähes 40 asteen kuumuus muuttuu optimaaliseen juoksukeliin. Toivottavasti se ei kuitenkaan aiheuta sairauksia flunssan muodossa, kuten usein on käynyt.

Palataan Suomessa asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti