tiistai 10. toukokuuta 2016

Suomi-avaus

Juoksun maalipaikka

Nyt on oltu Suomessa jo viikko. Aloitan Suomi-jakson viime vuoden tapaan Helsingin seudulta. Viikon aikana on totuteltu juoksuun ja mikä on totutellessa, kun lämpötila huitelee 20-25 asteessa. Se on mukava juoksusää verrattuna Thaimaassa matkan lopulla vallinneeseen 35-40 asteen kuumuuteen.

Katselin juoksukisaa jo viime viikonlopulle. Lohjalla olisi ollut puolimaraton ja sinne piti lähteä, mutta juuri ennen juoksua tulleet jalkavaivat suonenvetoineen karisti mielestä tällaiset ajatukset. Muistissa oli vielä hyvin Cha Amin puolimaraton, jossa takareidet jumittuivat puolimatkan jälkeen. Niinpä Lohja jäi väliin ja katse kohdistui seuraavaan, lyhyempään kilpailuun, Munkinpuistossa juostavaan Self Transcendence - 2 mailia- kisaan, joka oli tänään. Olen juossut kisan vuosittain jo yli 20 vuoden ajan, joten juoksu on tuttu. Juoksussa tapaa myös paljon tuttuja juoksijoita, niin tänäänkin.

Ultrajuoksija Pekka Aalto

Yksi tutuista on Suomen tunnetuimpia ultrajuoksijoita, Ashprihanal Pekka Aalto. Hänen ehkä kovimmat saavutukset tulevat Self Transcendence 3100 mailin kilpailusta New Yorkista, johon hän on osallistunut 13 kertaa ja voittanut niistä kahdeksan, viimeksi kesällä 2015 kisojen ennätysajalla 40 päivää, 9 tuntia, 6 minuuttia ja 21 sekuntia. Hänen suunnitelmissaan on juosta kisa myös tänä kesänä, jolloin osallistumisennätyskin, 14 kertaa, tulisi yksin hänen nimiinsä. Muut saavutukset näkyvät yllä olevasta linkistä.

Toinen juoksukaveri, jonka kanssa tulee kisattua usein ja joka oli paikalla tänään, on Eero Eensalu Virosta. Eero on juossut viime aikoina pitempiä matkoja, joten hän valitteli samaa kuin minäkin eli vauhdin puutetta. Siinä mielessä tämä Munkinpuistossa juostava kisa antaa hyvän harjoituksen kilpailun ohella.

Eero Eensalu Virosta

Kilpailun reitti oli tänään uusi, sillä puistossa jylläävä rakennustyö oli katkaissut ja eristänyt normaalisti käytettävän radan. Aikojen perusteella matka oli tänään jonkin verran ylipitkä. Tulin kolmanneksi sarjassa M60 ajalla 14.13. Viime keväänä juoksin samoihin aikoihin toukokuun alussa perusreitillä noin minuutin kovempaa. Puolet minuutin erosta voi panna pidemmän matkan kontolle, mutta toinen puoli menee kyllä huonomman kunnon piikkiin. Vauhdin puute on selvä syy tähän, joten treeneissä tulee satsata tv-koviin ja vetoihin.

Juoksunjärjestäjien joukossa oli mukana tuttuun tapaan yksi Suomen parhaista maratonmääräjuoksijoista, nimittäin Miikka Bäckström. Miikka on tällä hetkellä Suomen neljänneksi eniten maratoneja juossut mies, yli 720 maratonilla. Jos terveyttä piisaa niin Miikka tulee tulevina vuosina lisäämään vielä kovasti maratonmääräänsä, sillä hän on kärkimiehistä selvästi nuorin 40 vuoden iällään. Nytkin Miikkan mielessä oli huominen Hassen Megamaraton, johon osallistumisesta hän aikoi tehdä päätöksen aikaisin aamulla.

Tulokset:

 
                                  Maratoonari Miikka Bäckström
         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti