sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Aung San Suu Kyi House

Puoluetoimiston portit

Tänään lähdin sitten toiveikkaana hotellista aamiaisen jälkeen mielessä vierailu mahdollisesti tulevan presidentin Aung San Suu Kyin kotitalossa. Nykyinen Myanmarin perustuslaki ei kuitenkaan sitä salli, koska hän on ollut naimisissa ulkomaalaisen kanssa. Arvelin että paikassa on jotain nähtävää kun talo oli merkitty turistikarttani sivulle. Hyppäsin toiseen pysäyttämääni taksiin kun kuski osasi edes hieman englantia ja vakuutti paikan tietävänsä.

Kyllähän sitä perille tultiin, mutta portti oli lukossa ja mitään keinoa päästä sisälle ei ollut. Panin heti merkille, että paikkaa mainostettiin kyltillä NLD, joka tulee sanoista National League for Democracy. Se on Suu Kyin johtama puolue, joka voitti viime vuoden yleisvaalit ylivoimaisesti 86 %:lla paikoista. Ilmeisesti talo on nyt puolueen hallussa, jos me nyt oikealla portilla oltiin. Otin vain valokuvan ja jatkoin matkaa samalla taksilla tulevaan hotelliin lähelle lentokenttää.

Varmistin kuskilta että hän tietää paikan ja pienten rahaneuvottelujen jälkeen lähdimme matkaan. Ja niin siinä kävi kuin usein Thaimaassa taksien kyydissä, kuskilla ei ole vakuutteluista huolimatta hajuakaan missä kohde sijaitsee. Minulla oli tarkka nimi Nice Day Hotel ja sen tarkka osoite. Mutta se ei auta edes nykytekniikan ja GPS:n aikana. Kuski ajelee edestakaisin ja kyselee hotellia noin kymmeneltä henkilöltä ennen kuin päästiin perille. Noin kymmenen kilometrin matkaan meni toista tuntia, mutta siinä oli tietyömaa mukana hidastamassa ajelua.

Kun taksista poistuessani kuski vielä yrittää lypsää lisää rahaa pitkittyneestä matkasta, olen vähällä hermostua. Mielialaa ei paranna se, että Internetissä luvattu hotellihuone osoittautuukin kalliimmaksi receptionissa. Viimeisenä vastoinkäymisenä huomasin että saadun huoneen vessan pönttö vuotaa. No, sen hotellin yleismies korjasi aika vaivattomasti.

Tällaista se saattaa olla, matkan viimeiset hetket alkavat tökkiä, kun lähes kuukausi on mennyt hienosti kaikin puolin. Mutta huomenna aikaisin lentokentälle ja Bangkokin koneeseen.

Urheiluselostaja Voitto Liukkosen sanoin: Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti