torstai 13. elokuuta 2015

Sarjajuoksut Ruonalla

Ruonanpirtti, Kuva: Tapio Jokela

Viikon juoksukohteeksi valikoitui Ruonan sarjajuoksut Ranualla, paikkakunnalla kun olen. Kilpailupaikkana oli kuvan Ruonanpirtti. Paikka oikein huokui kestävyysurheilun perinteitä ja niiden kunnioitusta. Pirtin seinällä oli esimerkiksi kehystetyt valokuvat Paavo Nurmesta ja Hannes Kolehmaisesta. Pirtin urheilusali oli myös näkemisen arvoinen, sillä sen seinät ovat hirttä.

Itse paikkaankin liittyy suomalaista kestävyysjuoksun historiaa. Juoksun puuhamiehenä toiminut Tapio Jokela kertoi, että nykyinen pirtti on tontilla, jonka omistivat aikoinaan Jouko Kuhan vanhemmat. Jouko Kuha syntyi Ranualla vuonna 1939 ja muutti sitten vanhempien kanssa pois paikkakunnalta muutaman vuoden ikäisenä.

Ilma suosi tätä kyläjuoksutapahtumaa, kaunis aurinkoinen sää ja lämpöasteita lähes kaksikymmentä. Juoksijoita oli lapset mukaanlukien hieman toistakymmentä. Vuosia sitten juoksu veti huomattavasti enemmän porukkaa, kun väkeäkin oli paikkakunnalla enemmän. Ensi vuonna sarjajuoksuissa on juhlavuosi, kun 30 vuotta peräkkäisiä juoksukisavuosia tulee täyteen.

Viisi aikuisjuoksijaa kilpaili 2 kilometrin maastomatkalla. Voitin hieman ylipitkän matkan ajalla 8.47 ja toiseksi tuli yhtäjaksoisen jokapäiväisen liikunnan SE-mies Seppo Harjumaa. Kilpailimme molemmat sarjassa M60, joten uusia aikuisnuoria juoksijoita kaivattaisiin.

Alla vielä kuva Ranuan aktiivisista urheilumiehistä, Seppo Harjumaasta (vas.) ja Tapio Jokelasta. Kuva on otettu hirsiseinäisessä urheilusalissa.

    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti