sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Apajan kierto Pielavedellä

Pielaveden liikuntahalli

Eilen kävin Pielavedellä juoksemassa Apajan kierron. Juoksu oli ensimmäistä kertaa viime vuonna muikkufestivaalien yhteydessä, josta nimi Apajan kiertokin tulee. Kisakeskuksena toimi kuvan liikuntahalli, josta juostiin kevyen liikenteen väylää Urho Kekkosen tielle ja siitä Lepikon torpan ohi Kohoniemeen, jossa tehtiin lyhyt hiekkatiesilmukka tanssipaikalla ja samaa reittiä takaisin. Tämä tehtiin kaksi kertaa joten matkaksi kertyi noin 10 kilometriä ja aikojen perusteella hieman ylikin.

Johanna Paananen, Apajan kierron keskushahmo

Olen juossut Pielavedellä aiemmin Urkin ura-maantiejuoksun vuonna 2002 ja Pielavesi City Maratonin kympin vuonna 2009. Valitettavasti näitä juoksuja ei taida enää olla ohjelmassa, mutta onneksi on aktiivisia juoksun harrastajia ja organisaattoreita, kuten Johanna Paananen, jotka ideoivat uusia tapahtumia entisten tilalle. Johanna osallistui järjestelyjen lisäksi myös itse juoksutapahtumaan. Hän kertoi, että tapahtuman ideana on saada juoksua kuntoilumielessä harrastavat ihmiset, esimerkiksi juoksukoululaiset, liikkeelle rennolla mielellä. Eli päätavoitteena on hyvä fiilis.

Sarjoja olikin vain kunto- ja kilpasarjat sekä miehille että naisille. Itse osallistuin kuntosarjaan, jossa tuli ensimmäinen sija päälle 46 minuutin ajalla. Ilmeisesti ja toivottavasti matka on hieman ylipitkä, sillä muutoin kuntoni olisi laskusuunnassa. Juoksijoita oli jälleen vähänpuoleisesti ehkä muiden Pohjois-Savon rinnakkaisten tapahtumien, kuten edellisen yön Varpaisjärven maratonin takia. Mutta osallistukaa hyvät reippailijat tällaisiin hienoihin ja hyvin järjestettyihin tapahtumiin. Takaan, että siitä jää hyvä fiilis.

Seuraavan kerran Pielavedellä on mahdollisuus kuntoiluun syyskuun 19. päivä Ruuskasen Repäisyn yhteydessä. Ruuskasen rantalenkki avaa täyteläisen päivän, jossa ohjelmaa riittää aina iltamyöhäiseen, kun Matti Nykänen hyppää, ei montun pohjalle, vaan tanssilavalle. Ja päivän ohjelman varsinainen kohokohta on tapahtuman nimen mukaisesti keihäskisa, jossa Antti Ruuskanen kohtaa muut maailman valiot. Tiedossa on kuulemma kovia nimiä, jotka julkistetaan myöhemmin. Toivottavasti kisassa on myös aiemmin käytyjen Pekingin MM-kisojen mitalimiehiä.

Apajan kierrokset tulevat aikanaan tähän.

Laitan vielä jutun loppuun kaksi kuvaa Lepikon torpan piha-alueelta. Pielavesihän oli entisen presidenttimme Urho Kekkosen synnyinkunta ja Lepikon torppa hänen synnyinkotinsa, josta hän muutti sitten jo lapsena vanhempiensa mukana Kuopion ja Lapinlahden kautta Kajaaniin.   






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti