torstai 2. heinäkuuta 2015

Vetinen ja viileä kesäkuu

Kuva: Pixabay.com

Kesäkuu on sitten takana. Se oli historiallisen viileä ja vetinen. Kesäsadetta ei pitäisi säikähtää, mutta niin vain minulta jäi parisen juoksuharjoitusta ja yksi kisa väliin parempia säitä odotellessa. Ja niitä ei tietenkään juuri tullut, satoi vain enemmän tai sitten vähemmän. Lämmin sade ei pahemmin haittaa, mutta jos lämpötila on samalla alle 15 astetta, niin etelän kuumiin keleihin tottunut mies ei tykkää.

Kilometrejä kertyi kesäkuussa kohtuullisesti säät huomioiden eli noin 300 kilometriä. Määrä on siedettävä siitäkin syystä, että kuukausi oli paluuta normaaleihin treeneihin toukokuun sairastelujen jälkeen. Kisoja oli vain yksi kuun lopulla, varovaisuutta sekin.

Heinäkuu on alkanut ja toivottavasti kelit paranevat. Tänään tosin tein lenkin tutussa vesisateessa, mutta onneksi lämpöä oli jo lähellä kahtakymmentä astetta. Eilen uskalsin ensimmäistä kertaa tänä kesänä juosta harjoituslenkin lyhyissä juoksuhousuissa ja T-paidassa. Parina seuraavana päivänä pitäisi sitten täälläkin olla hellekelit, jopa lähelle 30 astetta. Kyllä niitä on odotettukin.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan edellinen yhtä kylmä ja sateinen kesä oli vuonna 1987. Tarkistin omista juoksutilastoista kuinka olin juossut tuon kesän. Ja eikös vain kilometrimäärät olleet tippuneet vuoden -86 4700 kilometristä 2800 kilometriin. Varmaan sateisella kesälläkin oli tähän vaikutusta, vaikka muutenkin vuosi 1987 oli välivuosi verrattuna vuosiin 1986 ja 1988, jolloin olin parhaimmassa kunnossa 30-vuotisella kuntourheilijan urallani.

Heinäkuun tavoite on vähintään kesäkuun kilometrimäärät, mutta paremmilla tehoilla toteutettuna. Juoksukisoja on tarkoitus juosta ainakin kaksi eli eteenpäin pyritään nousevalla käyrällä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti