maanantai 18. toukokuuta 2015

Vilustuminen HCR:ssä

Aki Nummela otti paikkansa jo alussa

Helsinki City Run juostiin lauantaina Helsingissä. Noin 15 000 juoksijaa testasi kevätkuntoaan puolimaratonilla. Olen juossut kisan pariin otteeseen, mutta nyt tyydyin katsojan rooliin monestakin syystä, joista vihoitteleva polvi tärkein. Sää oli juoksijoille sopiva, vaikka katsojia viileä tuuli ja pienet sadekuurot saattoivat haitata.

Kilpailun voittaja Aki Nummela ryntäsi kuuman ryhmän kärkeen jo alkumatkasta. Voitto näytti aika helpolta ja ero toiseksi sijoittuneeseen ruotsalaiseen Daniel Lundiin kasvoi runsaaksi puoleksi minuutiksi. Naisten sarjan ylivoimaiseen voittoon kiiruhti moninkertainen Suomen mestari Maria Söderström ajalla 1.18.21. Maria on jäähdytellyt jo viime vuodet, mutta juoksee edelleen kärjessä monissa maantiejuoksuissa.

Niinhän siinä kävi, että vaatetus oli liian kevyt petollisen viileässä Suomen keväässä ja vilustuin pahanpäiväisesti. Niinpä sunnuntaiksi suunnittelemani Paloheinän maratonin kymppi täytyi jättää väliin. Harjoitteluun tulee myös parin päivän lovi.

Alle vielä kuva HCR:n lämmittelystä, joka tehtiin runsaan juoksijamäärän takia ryhmäkohtaisesti.