torstai 14. toukokuuta 2015

41. Lapinjärven ympärijuoksu

Lapinjärven urheilukenttä

Tänään oli sitten vuorossa Lapinjärven ympärijuoksu. Matkana oli 12,5 km vaihtelevaa reittiä: asfalttia, hiekkatietä, metsätietä, metsäpolkua pitkospuineen ja pururataa. Kisakeskuksena oli kuvan urheilukenttä.

Juoksijoita oli ihan kohtuullisesti hölkkä- ja lasten sarjat huomioiden. Sää ei aivan suosinut, kun vettä tuli sadekuuroina ja tuulikin oli viileän navakka. Se hankaloitti juoksua varsinkin kahdella ensimmäisellä kilometrillä, mutta sen jälkeen reitti onneksi kääntyi sivuvastaiseen ja vähitellen metsän suojaan.

Ensimmäiset kilometrit osoittivat jo sen, että tänään en pääse aivan siihen vauhtiin kuin haluja olisi. Kellosta totesin vauhdin viipyilevän 4.30:n tietämillä per kilometri, mikä on aikamoinen pudotus Thaimaan ja varsinkin Espanjan kisoihin. Puolimatkassa tahti vielä heikkeni johtuen vaativasta runsaan kilometrin metsäosuudesta. Mutta jostain se on nämä Suomen pitemmät juoksut aloitettava. Toivottavasti polven paranemisen ja harjoitusten tehostumisen myötä askellus kevenee ja vauhti paranee.

Tulin lopulta toiseksi 60-vuotisten sarjassa ajalla 58.27. Kärkipaikkaan oli rakoa nelisen minuuttia, joten ero oli selvä. Laitan tuohon alas kuvat kisan kolmesta nopeimmasta nais- ja miesjuoksijasta kaikki sarjat huomioiden. Nimet voi tarkistaa tuloslistasta.

Tulokset ovat tässä.


Kisan nopeimmat naiset

   

Kisan nopeimmat miehet

1 kommentti: