tiistai 12. toukokuuta 2015

Self Transcendence - 2 mailia

Sri Chimnoy  Kuva: Srichimnoycentre.org

Tämä kansainvälinen juoksu on intialaisen monitoimimiehen Sri Chimnoyn (1931-2007) alullepanema ja hänen kannattajiensa toteuttama. Suomessa juoksua kisataan Helsingin Munkinpuistossa ja Vaasassa. Kirjoitin aikoinaan miehestä lyhyen esittelyn kuudesaisti.net verkkosivulle. Se on luettavissa tästä.

Olen juossut tämän juoksun ensimmäisen kerran toukokuussa 1993, jolloin se oli Rauhanmaili-nimisenä ilman ajanottoa. Sen jälkeen olen osallistunut juoksuun lähes vuosittain ja viime vuosina useammankin kerran vuodessa. Nimenä on ollut milloin Kahden mailin juoksu, Runners are smilers ja viime vuodet Self Transcendence - 2 mailia.


Tämänpäiväinen juoksu oli vuoden ensimmäinen ja se tulee jatkumaan sarjamuotoisena viikoittain tiistaisin aina syyskuulle saakka. Sama pätee myös vastaavaan juoksuun Vaasassa. Juoksu sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille juoksijoille ja se käy hyvästä tv-kovasta tai pitkästä vetoharjoituksesta. Sarjoja on miehille ja naisille yleisestä aina 80-vuotiaisiin asti ja maksu ei päätä huimaa, vain 4 euroa.

Munkinpuistoon oli kerääntynyt tänään parisenkymmentä juoksijaa. Pääsin nyt ensimmäistä kertaa 60-vuotisiin ja tuloksena oli toinen sija ajalla 13.32. Aika on 15 sekuntia huonompi kuin viimevuotinen toukokuun avaus. Vanhentumisen lisäksi uskon ja toivon että osasyynä ajan heikentymiseen on polvivaiva, joka on estänyt kovemmat vetoharjoitukset. Toivottavasti aika tästä vielä paranee juoksu juoksulta, kuten tapahtui viime vuonna kolmen juoksun sarjassani.Tulokset löytyvät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti