lauantai 7. maaliskuuta 2015

Sihanoukvillessä

Asiat sujuivat Phnom Penhissä niin kuin pitikin; Thaimaan viisumihakemus on vetämässä ja viikon tärkeimmät harjoitukset tuli vedettyä torstaina tutulla paikalla, Mekong-joen parisen kilometriä pitkällä ranta-aukiolla. Siellä on aamuisin ja iltaisin runsaasti paikallisia ja ulkomaalaisia juoksijoita ja lisäksi pallonpelaajia ja ryhmävoimistelijoita. Siinä sakissa ei tunne olevansa yksin.

Torstaina varasin bussilipun perjantaiaamuksi Sihanoukvilleen ja bussi osoittautuikin suureksi ilmastoiduksi kulkuvälineeksi. Matka kesti liikenneruuhkien ja pysähdysten takia viisi tuntia, mutta minullahan on aikaa. Lipun hintakaan ei päätä huimannut: 7 US dollaria. Matkalla huomasi paikallisen joustavan liikennekulttuurin. Liikenteestä riippuen viereistä kaistaa käytettiin ohituskaistana, vaikka oli vastaantulijoita. Homma hoitui siten että vastaantulijat siirtyivät kaksikaistaisella osuudellaan hitaammalle kaistalle ja antoivat vastaantulijalle tietä. Ei onnistuisi Suomessa. Aluksi ohitukset hirvittivät, mutta kun niitä oli tehty satakunta, niin kummasti siihen tottui. Ja homma hoitui varmasti joustavammin kuin tiukilla säännöillä. Liikennesäännöt ovat täällä vain kehyksenä, joita sovelletaan niin että vahvin eli suurin auto määrää marssijärjestyksen. Ihmeesti se vain pelaa. Vastaavaa kaaosmaista, mutta sujuvaa liikennettä olen nähnyt New Delhissä, Intiassa.

Illalla menin lähes suoraan juoksupaikalle ilmoittautumaan. Tein sitten sen päätöksen että osallistun tällä kertaa kympille. Viime vuodesta tiedän että puolimaraton on täällä erittäin raskas kuumuuden ja mäkisyyden vuoksi, joten tulevia juoksuja silmällä pitäen lyhyempi matka on järkevämpi. Kuten kuvista näkyy, juoksupaikka oli jo lähes valmis vastaanottamaan paikalliset ja kansainväliset kilpailijat.

Tänään kiertelin Ochheuteal Beachillä, jossa majoitukseni ja juoksupaikkakin ovat. Guest House on sama G.B.T kuin viime vuonnakin. 10 US dollarilla per yö saa ihan riittävän hyvän huoneen ja parasta siinä on se että hyvin toimiva WiFi kuuluu hintaan. WiFi-tarjonta on Phnom Penhissä ja täällä loistavaa ja voittaa kirkkaasti Suomen, Espanjan ja Thaimaan vastaavat palvelut, jos niitä siellä ylipäätään on olemassa.

Laitan vielä lopuksi pari turistikuvaa Sihanoukvillestä tuohon alas.

Huomenna sitten kisataan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti