keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kambodzan reissu

Phnom Penh. Kuva: Wikipedia

Tänään on sitten lento Bangkok - Phnom Penh. Edessä on viikon pakollinen asiamatka ja sen yhteyteen liitetty juoksu. Tein vastaavan reissun vuosi sitten ja nyt homma uusiutuu.

Pakollinen asia liittyy Thaimaan viisumiin, jota minulla ei tänne tullessa ollut. Kuukauden oleskelun jälkeen se on jostain hankittava ja Phnom Penh on ollut siihen tarkoitukseen sopiva ja kiva kaupunki. Olen käynyt siellä jo useita kertoja ja kaupunki on tullut tutuksi.

Saavuttuani parin tunnin lennon jälkeen Phnom Penhiin, menen välittömästi matkatoimistoon ja tilaan sieltä viisumin, jonka valmistuminen kestää muutaman päivän. Jätän toimistoon vain passin ja valokuvan ja he hoitavat järjestelyt muutaman US dollarin lisäkorvauksella verrattuna siihen että hoitaisin asian itse suurlähetystössä. Kätevää. Siitä on sitten hyvä ottaa bussi ja suunnata kulku Sihanoukvilleen, Kambodzan rantakaupunkiin. Kuinka ollakaan, siellä sattuu olemaan juuri silloin kansainvälinen puolimaraton (ja kymppi), johon tekee mieli osallistua. Vuosi sitten juoksin puolimaratonin ja nyt saattaa olla sama urakka edessä. Päätös matkasta tehdään paikan päällä tuntemuksien mukaan.

Juoksun jälkeen jään vielä päiväksi Sihanoukvilleen ihastelemaan rantaelämää, kunnes on aika palata Phnom Penhiin noutamaan viisumia ja odottamaan paluuta Thaimaahan. Tämä on suunnitelma ja toivottavasti siihen ei tule yllätyskäänteitä, ainakaan negatiivisia.

1 kommentti: