sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Sihanoukvillen Minimarathon

Sihanoukvillen puoli- ja neljännesmaraton juostiin tänä aamuna. Ennen juoksua satoi, mutta se taantui starttiin mennessä ja juoksun aikana oli jo tavallista trooppista hellettä. Valitsin siis minimaratonin palautumissyistä. Maaliskuussa olisi aikomus juosta pari kisaa vielä Thaimaassa ja tämä ratkaisu perustui tähän faktaan.

Kymppi kulki osittain puolimaratonin reittiä ja se tiesi mäkistä juoksua. Otin alun suhteellisen varovaisesti ja pikku hiljaa aloin poimia yli-innokkaita ja kokemattomia juoksijoita. Loppumatka oli todella mukava ja innostava, kun taistelin puolenkymmenen paikallisen nuoren pojan, iältään 15-17 vuotta kanssa. Pari heistä simahti ennen maalia, mutta kahden kanssa taistelin loppuun saakka. Toisen voitin kymmenellä sekunnilla, mutta toinen heistä kepitti minut loppukirissä kahdella sekunnilla. Tämä on juoksun suola, kun 60-kymppisenä saa kisailla tasavertaisesti tulevaisuuden kanssa.

Olin lopulta kisassa seitsemäs, jossa oli vain yksi yleinen sarja. Konkarina täytyy olla erittäin tyytyväinen suoritukseen. Kärjessä oli kambodzalaista voimaa, mutta viidentenä oli britti parhaassa miehuusiässä, jolle hävisin pari minuuttia. Puolimaratonilla olisin saattanut pärjätä jopa vielä paremmin tulosten perusteella, mutta jossittelu on turhaa. Jos tädillä olisi.....

Tulokset löytyvät tästä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä Aimo....kyllä se vanhaki vielä jaksaa...

    VastaaPoista
  2. Yritetään ainakin painaa ja taistella näin vanhuutta vastaan.

    VastaaPoista