torstai 12. syyskuuta 2019

Portugalin juoksutarjontaa

Corrida Auchan
Kuva: portugalrunning.com

Lissabonissa on vietetty nyt kolmatta viikkoa ja hinku kasvaa päästä paikallisiin juoksutapahtumiin. Niinpä olen tarkkaillut Potugalin juoksuja netistä. Googlen avulla olen löytänyt hyvän webbisivun eli portugalrunning.com:in, josta löytyy runsaasti tarjontaa Portugalin juoksuista. Ainoa ongelma tällä sivustolla on se että juoksut on esitelty ainoastaan portugaliksi. Tämä on yleistä entisissä siirtomaavaltioissa, jotka kuvittelevat että he ovat yhä ainoita maailman valloittajia. Sama pätee muihinkin entisiin siirtomaavaltioihin, kuten Espanja, Ranska, Saksa, Italia ja etenkin Englanti, joille oma kieli on se ainoa oikea.

Auchan-kauppa Italiassa
Kuva: yelp.com

Katsoin tarjontaa ensi viikonlopulle. Löysin neljä juoksua: Corrida de Sesimbra Setubalissa, Trail Condes de Azevedo Bragassa, Corrida Porto de Leixoes Portossa ja sitten Corrida Auchan Estorilissa Lissabonin metropolialueella. Braga ja Porto sijaitsevat Portugalin pohjoisosassa ja Setubal Lissabonin ja Tejojoen eteläpuolella. Joten Corrida Auchan oli minulle lähin ja näin kiinnostavin kohde. Auchan on suuri ranskalainen jälleenmyyntifirma, jolla on myyntitoimintaa lukuisissa Euroopan maissa sekä Kiinassa ja Taiwanissa. Auchanilla on liikkeitä myös Portugalissa ja esimerkiksi minun lähikauppani päivittäisille ruokaostoksille on juuri My Auchan.

Kuten mainitsin, niin portugalrunning.com:in esittelemät kisasivut ovat ainoastaan portugaliksi ja minun täytyi ilmoittautua kisaan ja maksaa se webbisivun kautta. Siihen tarvittiin kyllä sanakirjaa, joten googlekääntäjä oli kovassa käytössä. Vähän pelotti kun päästiin maksuosuuteen, mutta sekin tuli läpäistyä. Lopullinen varmuus onnistuneesta tapahtumankäsittelystä tuli, kun lopullinen varmistus tippui antamaani sähköpostiosoitteeseeni. Ilmoittauduin 10 kilometrin juoksuun, joka tapahtuu Estorilin autoradalla. Jopa oma M60-sarja löytyi kisaan.

Estorilin autorata
Kuva: desporto.sapo.mz

Olen käynyt Estorilissa aikoinaan 1990-luvulla työmatkalla, jonka yhteydessä piipahdin myös Lissabonissa. En muista paljoakaan enää tuosta matkasta, joten on aika verestää muistoja. Viereisen kuvan Estorilin autorata tuli tunnetuksi aikoinaan Formula 1- kisoista, sillä radalla kisattiin tällä tasolla vuosina 1984-1996. Juoksupaikaksi on merkitty tämä paikka, joten uskoisin että juoksureitti kiertää tätä autorataa. Mutta kisapäivänä se nähdään.

Lauantaina pitää sitten matkustaa junalla Estoriliin. Onneksi ostin 30 päivän matkapassin metropolitanalueelle enkä ainoastaan ydin-Lissaboniin. Se nosti matkapassin hintaa 30 eurosta 40 euroon, mutta on varmasti kannattava sijoitus. Toivottavasti loppuosuuskin tästä Portugalin ensimmäisestä juoksutapahtumasta sujuu kommelluksitta. Raportoin juoksusta viimeistään sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti