tiistai 7. toukokuuta 2019

Sairaana

Judd Trump
Kuva: nationmultimedia.com

Viimeisestä Bangkokin juoksusta on kulunut nyt kahdeksan päivää ja se aika on mennyt kovassa flunssassa ja köhässä. Lääkettä on mennyt runsaasti ja juoksut ovat luonnollisesti jääneet nollaan kilometriin. Tänään ostin vielä yskänlääkettä, mutta pian varmaankin päästään terveen kirjoihin.

Juoksusta ja muusta liikunnasta vapautuvan ajan on voinut satsata esimerkiksi snookerin MM-kisojen seuraamiseen. Snooker on meikäläiselle yksi viihdyttävimmistä urheilulajeista mitä seuraamiseen tulee. Valitettavasti asuntoyhtiöni TV-kanavat eivät näytä tätä älykästä ja taidokasta lajia, joten olen joutunut katsomaan sitä hieman baarista käsin ja ennen kaikkea netin YouTubesta jälkilähetyksinä. Mielenkiintoisimmat urheilulajit minulle ovat snookerin ohella luonnollisesti yleisurheilu ja kaupunkimaratonit, mutta niitäkin näkee harvoin täällä TV:stä. Sen sijaan pyöräilyä, golfia, tennistä, pöytätennistä, sulkapalloa, lentopalloa, koripalloa, nyrkkeilyä ja painonnostoa kyllä näkyy ja tietenkin jalkapalloa, seitsemältä kanavalta samaan aikaan ja yhtä soittoa. Ei mitään järkeä.

No, snookerin MM:n voitti kuvan Judd Trump Englannista ja se oli hänelle ensimmäinen laatuaan. Loppukilpailuvastustaja Skotlannin John Higgins hävisi finaalin selvin numeroin 18-9. Higgins on nelinkertainen MM ja voitti viimeksi vuonna 2011 juuri Judd Trumpin loppuottelussa. Nyt osat vaihtuivat ja Trump pääsi juhlimaan ensimmäistä MM-voittoa. John Higgins on ollut nyt kolmena peräkkäisenä vuonna MM-loppuottelussa ja hävinnyt ne kaikki. Ehkä seuraavalla kerralla taas onnistaa.

Kun juoksutauon lisäksi myös petankkipelit ja tietokilpailut ovat ohi tältä kaudelta, niin aikaa on voinut käyttää enemmän myös lukemiseen pakollisten viranomaisrutiinien lisäksi. Thaimaassa jos asuu pitempään, niin aina on työlistalla ulkomaanmatkan valmistelut viisumin ja leimojen takia tai sitten immigrationissa käynnit ja sinne vaadittavien paperien täyttäminen. Thaimaan byrokraatit täytyy pitää tyytyväisinä. Kuun alussa sain hoidettua nämä asiat kuntoon tämän matkan osalta.

Lääkkeet

Kirjoja on tullut luettua lukuisia, lähinnä suomenkielisiä. Lähes jokaisessa Suomi-baarissa on oma kirjavarasto, josta voi lainata kirjoja ja palauttaa ne takaisin. Aivan tuoreimpia kirjoja ei saa, vaan täytyy tyytyä siihen mitä on tarjolla. Syksyllä tosin "muuttolintujen" saapuessa Thaimaahan heillä on mukanaan uusiakin kirjoja, kuten itsellänikin. Täällä ne laitetaan kiertoon muiden luettavaksi, niin niitä ei tarvitse raahata takaisin. Kuvan Reijo Mäen kertomuskokoelma on työn alla Välimeren huumekaupasta kertovan kirjan ohella.

Juoksut ovat siis olleet seis jo viikon ajan, mutta vielä olisi toiveissa päästä kisaamaan kerran tämän matkan aikana. Pattayallakin olisi juoksu noin kahden viikon kuluttua, mutta en ole päässyt vielä ilmoittautumaan, koska se ei ole julkisessa kalenterissa. Kisaa todennäköisesti myydään Buddha Hillillä, joten täytyy poiketa siellä tarkistamassa. Kerron myöhemmin kuinka tässä juoksukisan etsimisessä käy.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti