maanantai 27. toukokuuta 2019

Kaakkois-Aasian juoksukisat

Reissun mitalisaalis

Tämänkertainen Kaakkois-Aasian reissu vetelee viimeisiään. Matkan aikana tuli osallistuttua yhdeksään juoksukisaan, joista yksi Singaporessa, yksi Indonesiassa ja seitsemän Thaimaassa. Thaimaan kisoja olisi tullut enemmänkin, jos joulukuun ilmoittautumiset olisivat onnistuneet. Nyt erinäisistä vaikeuksista johtuen joulukuun saldo oli pyöreät nolla kisaa.

Kokonaisuutena kisamäärä on ihan tyydyttävä kuten myös harjoituskilometrien määrä. Kuten aiemmin mainitsin, alkuvuoden osalta harjoituskilometrejä on kertynyt enemmän kuin edellisenä vuonna. Ainoastaan harjoitusten tehossa on parannettavaa, sillä kuumuuden, väsymyksen ja ehkä laiskuudenkin takia kovat harjoitukset ovat jääneet turhan vähäisiksi. Tällaisissa harjoituksissa olisi hyvä olla mukana muita harjoituskavereita ja miksei valmentajakin, jotta treeneistä saisi ulosmitattua maksimaaliset tehot.

Singaporen ja Indonesian reissut olivat mukavia siinä mielessä, että vierailin kyseisissä maissa ensimmäistä kertaa. Singapore osoittautui siistiksi, mielenkiintoiseksi ja vauraaksi maaksi ennakko-odotusten mukaisesti. Kaupunkivaltiosta löytyi myös keskustaa edullisempi asuntoalue, joka muistutti ruokakulttuuriltaan ja hinnaltaan lähes Thaimaan tasoa ja asumiseltaan edullista eurooppalaista hintaluokkaa. Siellä kyllä kelpasi viettää aikaa.

Indonesia oli myös odotusten mukainen. Vierailin pääkaupunki Jakartan naapurikaupungissa Tangerangissa ja se oli varmaan tyypillinen esikaupunkialue huonoine ja kuoppaisine teineen sekä sekavine rakennuksineen. Islamilainen kulttuuri löi myös voimakkaasti läpi. Minun piti poiketa myös Jakartaan, mutta lyhyt reissu ja erilaiset epäselvyydet estivät sen. Soekarno-Hattan lentokentältä olisi voinut matkustaa Jakartaan joko bussilla tai rautateitse. Mutta kun katselin aikatauluja ja reittejä, niin ne olivat niin sekavia, että katsoin parhaimmaksi jättää pääkaupunkiin tutustumisen seuraavaan matkaan, jos sellainen vielä tulee eteen.

Mielellään sitä taas vaihtaa maisemia ja pääsee samalla normaaleihin suomalaisiin kesälämpötiloihin. Suomen juoksukalenteriakin on tullut selattua ja kyllähän sieltä kisoja löytyy. Mielelläni pyrin valitsemaan uusia käymättömiä kisoja ja paikkakuntia. Saa nähdä mitkä kisat toteutuvat kesän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti