perjantai 31. toukokuuta 2019

448. Paloheinämaraton, Helsinki

Anders Colliander (vas.) ja
Hans Mannsten

Eilen Helatorstaina 30.5.2019 juostiin järjestyksessään 448. Paloheinämaraton Helsingin Paloheinässä. Kisaa on pyörittänyt vuodesta 2006 lähtien viereisessä kuvassa esiintyvä Anders Colliander ja aivan omin voimin. Colliander on itsekin maratonmiehiä ja hän on juossut tähän mennessä 325 maratonkisaa. Lisätietoja Paloheinämaratonista saa tästä linkistä, josta löytyy infoa mm. juoksun taustasta, sijainnista, ohjeista, kisamatkoista, sarjoista, reitistä, ilmoittautumisesta, osallistumismaksusta ja kilpailukalenterista.

Itse avasin myös Suomen juoksut tältä vuodelta, kun tarjolla oli lyhyempiäkin matkoja. Valitsin tutun minimaratonin eli 10,5 kilometrin reitin, joka vaati kaksi kertaa käyntiä Pirkkolan puoleisessa kääntymispisteessä. Paloheinän maratonille osallistuu ennen kaikkea määrämaratoonareita, jotka hankkivat itselleen näin yhden maratonin lisää. Nytkin maratonille osallistui 17 juoksijaa, jotka ovat lähes kaikki Suomen 100+ listan maratoonareita eli he ovat juosseet 100 maratonia tai enemmän. Paloheinämaraton on siitä hyvä kisa, että matkoja on runsaasti aina 5 kilometristä ylöspäin, joten jokainen voi aloittaa kehittymisensä kestävyysjuoksijana lyhyellä matkalla ja kasvattaa matkaa kunnon myötä ylöspäin aina maratoniin saakka. Kaupan päälle saa vielä hyvähenkistä tukea konkarijuoksijoilta.

Suomen määrämaratoonareiden kärkikaksikko Kalevi Saukkonen ja Hans Mannsten (kuvassa) olivat molemmat mukana tälläkin kertaa. Kalevi Saukkoselle maraton oli hänen 2297. maratoninsa ja Hans Mannstenille 1546. maraton. Juttelin Hansin kanssa ja hän mainitsi matkustavansa jo tänään laivalla Tukholmaan, jossa odottaa perinteinen Tukholman maraton lauantaina 1.6. Ja Kalevi Saukkonen juoksee tiettävästi seuraavan maratoninsa Littoisissa sunnuntaina 2.6.  Tiistaina 4.6 Saukkosella on oma synttärimaratoninsa Loimaalla 100mc-maratonin yhteydessä, jolloin hän täyttää 76 vuotta. Maratonkisoja riittää määrämaratoonareille ja ne pitävät heidät kiireisinä.

Sitten omaan 10,5 kilometrin juoksuun. Juoksu oli arvattavasti vaikea matkustelun ja muun hässäkän seurauksena. Niinpä en ottanutkaan kisaa liian vakavasti, vaan tarkoituksena oli päästä maaliin reippaana ja hyväkuntoisena. Tätä avitti myös se että kisassa on liukuva startti, joten juoksijat voivat kisata yhdessä samanaikaisesti tai sitten yksin omaan tahtiin, kuten minä eilen. Niinpä aikani oli vaatimaton 58.35, mutta sillä irtosi voitto.

Tulokset ovat tässä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti