sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Thaimaan juoksutarjontaa marraskuulle

Recycle Run
Kuva: forrunnersmag.com

Thaimaassa juoksutreenit sivuohjelmineen sekä harrastukset ovat vieneet ajan niin tarkkaan, ettei päivityksiä ole tullut tänne vähään aikaan. Asiaan liittyy vielä totuttautuminen kuumaan ilmanalaan, joka vie aina alussa voimavaroja ja vaatii kunnon levot.

Siitä huolimatta ohjelma on pysynyt kasassa ja olen alkanut katsastaa tämän reissun ensimmäisiä kisastartteja Thaimaassa. Tavoitteena olisi juosta vielä 2-4 kisaa tämän vuoden puolella. Tuo tavoitehaarukka on hieman leveä, koska kokemuksesta tiedän että juoksuun osallistuminen on vaikeutunut täällä huomattavasti vuosien varrella. Ennen asia oli helppo, kun meni vain juoksupaikalle edeltävänä päivänä ja ilmoittautui ja maksoi kisan. Nyt ilmoittautumiset ja maksut ovat siirtyneet nettiin, jotka ovat yleensä vain thaikielisiä. Suurimmat kisat saattavat lisäksi olla loppuunmyytyjä jo viikko, pari ennen tapahtumaa. Näillä lähtökohdilla käy helposti niin, että aiottu kisa jääkin toteutumatta.

Katsoin alustavasti kaksi juoksukisaa marraskuulle. Ensimmäisen kuvan Recycle Run juostaan Suan Rot Fai- puistossa Bangkokissa ensi lauantaina 17.11.2018. Kisassa on vain yksi yleinen sarja miehille ja naisille sekä lasten sarjat, mutta se olisi sopivan rento tapahtuma avauskisaksi. Lisäksi en ole vielä juossut Suan Rot Fai- puistossa, joten siinäkin mielessä siinä olisi uutuudenhohtoa.

Rayong Marathon
Kuva: forrunnersmag.com

Toinen valitsemani kisa on jo tutumpi Rayong Marathon, joka juostaan Ban Phessä, Rayongissa sunnuntaina 25.11.2018. Olen juossut siellä useampana vuonna ja voittanut mm. 55- ja 60- vuotiaiden sarjat. Nytkin tulen osallistumaan 60- sarjaan, mutta sen voittamisesta ei ole pelkoa. Vuosi sitten olin suunnitellut tämän juoksun avauskisaksi, mutta valitettavasti sairastuin juuri ennen juoksua ja se jäi väliin. Yleensä olen sairastunut lähes joka reissu noin kuukauden sisällä maahantulosta johtuen ilmaston- ja bakteerikantojen muutoksesta. Vielä tätä ei ole tapahtunut ja toivottavasti se ei tule kaatamaan näitä matkan aiottuja avauskisoja.

Marraskuulle olisi ollut myös suuri Bangkok Marathon 18.11.2018, mutta valitsin pienemmän Recycle Run:in avauskisaksi. Joulukuussa olisi myös suurehko Thailand International Half Marathon, mutta luultavasti laistan senkin kisan. Olen juossut nämä suuret Bangkokin kisat molemmat kerran aiemmin ja se riittää ainakin toistaiseksi. Mutta joulukuulta pitäisi etsiä 1-2 kisaa myöhemmin, kunhan katsellaan ensin kuinka marraskuun kisoissa lopulta käy.


                 Thailand International Half Marathon 16.12.2018, Kuva: jogandjoy.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti