maanantai 7. elokuuta 2017

Ranuan hillajuoksut

Karhuhölkän lähtötunnelmissa
Kuva: Jorma Puurunen

Viime viikonlopulla oli Ranualla hillamarkkinat. Sen ohessa juostiin kaksikin kisaa: Karhuhölkkä lauantaina Eläinpuiston parkkipaikalta ja Hillamaastot sunnuntaina urheilukentältä. Vuonna 2013 juoksin molemmat juoksut ja nyt uudistin tempun neljä vuotta myöhemmin.

Karhuhölkkä on Ranuan Rata-Karhujen järjestämä kisa ja se starttasi Ranuan eläinpuiston liepeiltä kohti Heinisuota, jossa oli kääntymispaikat sekä 3 kilometrin että 6 kilometrin taivaltajille. Maaliin palattiin samaa reittiä. Juoksuun kirmasi lastensarjat mukaanlukien kymmeniä osallistujia.

M60-sarjassa matka oli lyhyempi 3 kilometriä, joten se oli sopiva matka Pudasjärven Cooperin jälkeen. Ne joilla oli elektroniikkaa ranteessa, saivat matkaksi 100-200 metriä enemmän. Yritin aloittaa jälleen rauhallisesti ja ilmeisesti onnistuin siinä kun ohitin Pudasjärven Timo Heikkilän vain muutama sata metriä ennen maalia. Tosin Kuusamon Seppo Pajuniva ja Tervolan Heimo Springare olivat karanneet jo alkumatkasta, joten sijoitukseksi tuli kolmas ja ajaksi 14.26. Vauhti oli suunnilleen samaa kuin Pudasjärven Cooperissa eli hidasta. Vuonna 2013 juoksin puolta pitemmän matkan noin 27 minuuttiin.

Hillamaastojen 3 parasta sarjassa M60, vasemmalta: Heimo Springare (2.), Seppo Pajuniva (1.) ja Markus Hast (3.)

Kun jalat eivät olleet pahemmin tukossa seuraavana päivänä, niin päätin osallistua myös Ranuan Peuran järjestämiin Hillamaastoihin. Siellä M60-sarjalla matka oli noin 3,6 kilometriä eli kolme kierrosta Oravin kuntoradalla. Kisaan osallistujat olivat pitkälti samoja kuin päivää aiemmin Eläinpuistossa. Nyt edelleni juoksi Pajunivan ja Springaren lisäksi myös Markus Hast Keminmaalta, joten sijoitus oli neljäs ja aika 17.40.

Juoksun yhteydessä törmäsin Seppo Harjumaahan, josta kirjoitin tänne blogiin liittyen Sepon jokapäiväiseen liikunnan Suomen ennätykseen, jonka hän oli vienyt Simo Nikulalta. Seppo mainitsi putken edelleen jatkuvan ja heinäkuun lopulla sille tuli mittaa jo 32 vuotta. Keskustelimme myös Ron Hillistä, jonka yli 50 vuoden (52 vuotta ja 39 päivää) ME-juoksuputki katkesi viime talvena sairausongelmiin. Kirjoitin siitä tänne tuoreeltaan 8.päivä helmikuuta. Seppo aikoi jatkaa päivittäistä liikuntaansa terveyden ja tuntuman mukaan. Joka tapauksessa tämänhetkinen SE on kova eikä sille ole tiedossa uhmaajia ainakaan vielä.

Laitan näiden juoksujen tulokset tänne, jos ja kun ne nettiin ilmestyvät.

Karhuhölkkä tähän.

Hillamaastot tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti