tiistai 1. elokuuta 2017

Cooperin testi Pudasjärvellä

Kolme vuotta sitten juoksin Pudasjärvellä Cooperin testin ja kun nyt tuli sama mahdollisuus eteen eilisiltana, niin pitihän sitä asettua viivalle. Samalla oli hyvä verrata testien aikoja keskenään, jotta näkisi missä mennään tällä hetkellä. Vuoden 2014 tulos oli 2940 metriä 12 minuutissa ja nyt tiesin varmasti että noihin metreihin ei ole mahdollisuuksia jalkavaikeuksien jälkeen. Mutta edetään asia kerrallaan.

Cooperin testiin osallistujat oikealta: Puurunen, Hiltula (voittaja), Koivukangas ja Tuoriniemi
Kuva: Heino Ruuskanen

Pudasjärven Urheilijat järjestää Cooperin testejä säännöllisesti kesän aikana ja tämä juoksu taisi olla viides tai kuudes. Edellisellä kerralla juoksijoita oli ollut kymmenkunta, mutta nyt Suojalinnan urheilukentälle ilmaantui vain neljä kisaajaa. Olisiko hillanpoimintasesongilla ollut osuutta asiaan.

Aikomuksenani oli lähteä varovaisesti liikkeelle ja alkumatka meni noin 2800 metrin vauhtia. Tämä olisi tyydyttänyt minua hyvinkin tällä hetkellä, mutta niin siinä vain lopuksi kävi että vauhti putosi viimeisillä kierroksilla ja lopputulokseksi tuli 2675 metriä ja kolmas tila. Eväitä ei ollut parempaan, mutta kisa kävi hyvästä tiukemmasta harjoitusvedosta. Näitä pitäisi vain tehdä enemmän myös treeneissä. Kisan voittaja Arto Hiltula paineli mukavat 3450 metriä.

Tämä oli hyvä alku hillareissun kisoille. Seuraavat kilpailut juostaan Ranualla, jossa olisi ensi viikonloppuna kaksikin kisaa tiedossa. Joko juoksen ne molemmat tai sitten jätän toisen vähän myöhemmälle ajankohdalle.