perjantai 3. maaliskuuta 2017

Uimarantaretki Sattahipiin

Nang Ram Beach, Sattahip

Alkuviikosta olin Pattaya Expats Clubin Suomi-jaoksen järjestämällä uimarantaretkellä, joka tehtiin kolmella minibussilla Sattahipin seudulle, noin 50 kilometriä Pattayalta etelään. Petankkiryhmäni PecFin on tämän klubin alajaosto. Niinpä päivän ohjelmassa oli auringonoton ja uinnin lisäksi petankkia ja mölkkypeliä. Porukkaa oli minibussit täynnä eli runsaat 40 henkilöä.

Matkan kohde, Nang Ram Beach sijaitsee Thaimaan laivaston mailla ja lähellä U-Tapaon lentokenttää Sattahipin alueella. Olin rannalla ensimmäistä kertaa, vaikka Sattahipin kaupungissa olenkin käynyt, samoin parissa juoksukisassa laivaston alueella. Vielä vuosia sitten Suomesta tehtiin suoria lentoja U-Tapaon kentälle Don Mueangin kentän lisäksi, mutta Bangkokin Suvarnabhumin lentokentän valmistuttua kansainväliset lennot siirtyivät sinne. Don Mueang ja U-Tapao keskittyvät nykyään lähinnä kotimaan lentoihin sekä joihinkin lentoihin naapurimaihin. Laivaston läheisyys näkyi rannalla konkreettisesti, kun kaksi taisteluhelikopteria lensivät alueen yli todella matalalla korkeudella.

Petankkipeli menossa

PecFin-ryhmällä oli monella petankkikuulat mukana, mikä mahdollisti monet rennot harjoituspelit erilaisilla alustoilla todella kauniissa ympäristössä. Pelit onnistuivat mukavasti sekä kaksinpeleinä että joukkuepeleinä. Jälleen tuli lisää heittokokemusta, mikä on tärkeää tässä taitopelissä. Mitä enemmän heität, sitä tasaisempaan suoritukseen yleensä pystyy.

Petankin lisäksi rannalla pelattiin myös mölkkyä, kun joku oli ottanut pelin mukaansa. Aiemmin olin vain katsellut kyseistä peliä, mutta nyt pääsin sitä myös kokeilemaan. Mölkkypelin säännöt olivat paperilla pelin mukana ja ne oli helppo omaksua. Pelin tavoitteena on päästä tiettyyn pistemäärään (esimerkiksi 50 pistettä) pisteytettyjä keiloja kaataen. Kaatuneet keilat nostetaan paikoilleen siihen paikkaan, johon ne ovat kaatuneet. Vain täysin pitkällään olevat keilat lasketaan mukaan pisteisiin, siten toisen keilan tai mölkyn (heittokapula) päälle kaatunutta keilaa ei lasketa. Jos mölkky kaataa useampia keiloja, niin pistemääräksi tulee kaatuneiden keilojen määrä. Yksittäisen kaatuneen keilan pistemääräksi tulee kyseisen keilan pisteluku. Tavoiteltu pistemäärä täytyy saavuttaa tarkalleen, jos se ylitetään, niin pistemäärä puolittuu.

Näillä aktiviteeteilla päivä kului siivillä. Välillä täytyi tankata sekä ruokaa että juomaa. Matkasta jäi niin hyvät muistot, että se tuskin jää viimeiseksi reissuksi. Seuraava mahdollisuus lienee taas vuoden päästä.


                        Mölkyn alkuasetelma, keskikeilat hieman väärissä paikoissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti