maanantai 21. marraskuuta 2016

Valenciasta Bangkokiin

Aki Nummela
Kuva: helskv.com

Aloitetaan Valenciasta. Aki Nummela juoksi siellä maratonin sunnuntaina ennakkotietojen mukaisesti. Ja ei huonosti juossutkaan, kun tuloksena oli kauden kärkitulos ja oma ennätys 2.21.31, jolla irtosi sijoitus 27. Entinen SM-kisoissa juostu ennätys parani vajaalla kolmella minuutilla. Himoittu 2.20:n raja jäi vielä odotuttamaan itseään, mutta jos jo ensi vuonna. Samalla se tarkoitti sitä, että etusivun lista 2.20 rajan alittaneista suomalaisista maratoonareista ei saanut päivitystä tänä vuonna. Siinä mielessä suomalaisten mieskestävyysjuoksijoiden alakulo jatkuu.

Itse olen alkanut katsella ensimmäistä kisaa täällä Thaimaassa. Aikomus olisi juosta ensi viikonloppuna. Tuttu vaihtoehto olisi ollut Ban Phen maratonin kymppi Rayongissa, jossa kävin voittamassa 60- vuotisten sarjan viime vuonna. En kuitenkaan halunnut palata sinne tässä kunnossa, vaan valintani osui Thailand Iron Man- juoksukisaan Lumpini Parkissa, Bangkokissa. Vaikka kisassa ei olekaan omaa sarjaani (viimeinen sarja 50+), niin 5 kilometrin kisa palvelee hyvin nopeusharjoitusta kuntoni tässä vaiheessa.

Thaimaan juoksutarjonta on muuttunut radikaalisti sitten kuninkaan kuoleman. Kuukauden ulkojuhlintakielto peruutti joitakin juoksuja tai siirsi niitä eteenpäin. Yksi tällainen suuri maratontapahtuma on Bangkokin maraton, jonka piti olla 20.11.2016, mutta joka on nyt siirretty pidettäväksi 5.2.2017. Toinen suuri juoksu Bangkokissa on Thailand International Half Marathon, joka juostaan ennakkosuunnitelmien mukaisesti 25.12.2016 eli joulun aikaan.

Muitakin juoksuja on tarjolla joulukuussa. Katsotaan myöhemmin mikä on juoksukunto ja mihin juoksuun tulee osallistuttua.


             Thailand Iron Man Mini Marathon 2016, Kuva: jogandjoy.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti