keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Sekalainen viikko

Sokeiden hierontapaikka

Kulunut viikko on ollut asettautumista rutiineihin, juhlintaa ja taistelua ongelmia vastaan.

Rutiinit ovat lähteneet hyvin liikkeelle. Juoksut ovat alkaneet lyhyen tauon jälkeen suunnitelmien mukaan. Päivään on saattanut sisältyä jopa kaksi harjoitusta. Tavoitteena on edelleen nostaa lokakuun harjoitusmääriä ja lisätä myös tehoa ja oheisharjoitteita.

Koveneva harjoittelu vaatii myös hyvää hierontaa.  Ensimmäinen hierontani oli ehkä vikatikki, kun otin jopa kahden tunnin thaihieronnan. Jäykkä kroppani ei vastaanottanut kovinkaan hyvin venytyksiä ja kovaa hierontaa sisältävää käsittelyä, vaan pysyi jäykkänä. Vahingosta viisastuneena toinen hierontani olikin öljyhieronta, jossa käsittely on lempeämpää ja pehmeämpää hivelyä. Se olikin hyvä ratkaisu ja vähitellen kroppa on rentoutunut.

Gondon uima-allas

Uinnit ovat myös alkaneet kerrostalon uima-altaalla. Se on käsittänyt kerrallaan noin 500 metriä rintauintia. Vapaa tyyli olisi tietenkin nopeampi ja helpompi uintitapa, mutta rintauinnissa yläkroppaa tulee enemmän käytetyksi ja on siinä mielessä parempi.

Juhlaakin viikkoon on sisältynyt, kun yksi Thaimaan suurimmista juhlista Loy Krathong oli pari päivää sitten. Juhlaan kuuluu koristeellisesti tehdyt korit, jotka lasketaan veteen toivomusten kera. Myös paperisia leijoja lähetetään taivaalle, vaikka ne ovat kiellettyjä lentokenttien läheisyydessä turvallisuuden takia. Ehkä kuninkaan kuolemasta aiheutunut kuukauden ulkojuhlintakielto vaikutti niin, että leijoja ei juuri näkynyt. Tuo kuukauden juhlintakielto päättyi juuri Loy Krathongin iltana.

Viikkoon sisältyi myös ongelmia kun tilaamani asuntoyhtiön WiFi- internetyhteys alkoi pätkiä. Valitin siitä heti asunnon toimistoon ja niinpä sieltä tuli seuraavana päivänä huoltomies katsastamaan tilannetta. Aikansa ihmeteltyään hän muutti yhteyden toiseen WiFi- aliverkkoon ja homma alkoi taas pelittää. Mutta mikään asia ei ole varmaa Thaimaassa. Se mikä pelaa tänään, se voi olla kaput jo huomenna. Lähipäivät osoittavat onko korjausliike onnistunut.

Toinen ongelma sattui kaverilleni, joka hukkasi pankkikorttinsa kerrostalomme automaattiin. Kävimme tänään tekemässä siitä ilmoituksen automaatin omistavaan pankkiin. Luulin että olisimme saaneet heti huoltomiehen avaamaan automaatin ja luovuttamaan kortin takaisin mutta mitä vielä. Sain tehdä asiasta ainoastaan vikaraportin, joka menee ylempiin instansseihin käsiteltäväksi. Kun byrokraatit ovat saaneet asian käsitellyksi, he soittavat puhelimeeni jatkotoimenpiteistä. Siihen saattaa mennä useampikin päivä. Täällä ei anneta kiireen pilata työpäivää.

Elellään ja ihmetellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti