sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Halkian hölkkä

Halkian työväentalo

Tänään oli vuorossa Halkian hölkkä Pornaisissa. Täälläkin on tullut juostua kahdesti aikaisemmin, vuosina 2001 ja 2002. Matka oli sama kuin ennenkin eli 7,8 km hiekkatietä ja asfalttia. Kisakeskuksena oli tuttuun tapaan Halkian työväentalo ja järjestäjänä Halkian Alku.

Paikalla oli jälleen monia tuttuja vuosien varrelta. Kun on yli 30 vuotta juoksukisoja kierrellyt, niin siinä tulee väkisinkin vähintään naamatutuiksi. Kyse on jonkinlaisesta tosielämän facebookista, jossa kaveri on lihaa ja verta, ei valokuvia ja tekstiä kuvaruudulla. Kyllä se aina virtuaalielämän voittaa. Ja mukavaa on huomata, että sama juoksuhulluus vaivaa muitakin iästä ja juoksuvuosista riippumatta.

M55-sarjan kaksi parasta

Kilpailu oli osaltani vaikea. Jo verrytellessä huomasin että oikea jalka on vähän eri paria. Reisivamma ei ole vieläkään täysin parantunut. Siitä huolimatta yritin sinnitellä alussa Lauri Ollitervon vauhdissa, mutta siitä ajatuksesta oli nopeasti luovuttava. Ero kasvoi matkan aikana niin, että jo puolimatkan paikkeilla mies hävisi näköpiiristä. Lopussa eroa oli noin kaksi minuuttia, mikä on selvästi suurin ero tämän kevään juoksuissamme.

Aikani oli 34.06 ja sillä sijoituin kovassa M55-sarjassa häntäpäähän kymmenenneksi. Aika oli kuitenkin yli puoli minuuttia parempi kuin vuonna 2001. Rintaa on kuitenkin turha röyhistellä, sillä jäin vuoden 2002 ajasta neljä ja puoli minuuttia. Tästä huomaa että olen ollut eri vuosina hyvin erilaisessa kunnossa riippuen harjoitus- ja terveystilanteesta. M55-sarjan kolme parasta olivat:

1. Viljo Kirjavainen 28.31
2. Esko Suomalainen 28.59
3. Vesa Lensu 29.11

Kisan nopeimman miehen ja naisen kellot pokkasivat Tuomas Kaihlavirta ajalla 26.21 ja Teija Toivonen ajalla 32.23.

Tulokset ovat tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti