sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pihtisalmen Retro

Rautajärven kahvila ja kyläkauppa

Pihtisalmen Retro kisattiin eilen keskuspaikkanaan Rautajärven kahvila ja kyläkauppa Pälkäneellä. Kilpailua juostiin jo 1970- ja 80-luvuilla, mutta oli vuosia juoksematta, kunnes se herätettiin uudestaan eloon vuonna 2012. Reitti on kaunista maalaismaisemaa ja pituudeltaan 9,4 km. Siitä vajaat 4 km on asfalttia ja loput kumpuilevaa hiekkatietä.

Kisapäivänä oli häikäisevän kaunis auringonpaiste ja jouduin autoilemaan varovasti paikalle saapuessani etten olisi ajanut sokaistuneena ojaan. Lämpötila oli noin plus kymmenen astetta ja tyyni keli eli paras mahdollinen juoksuilma.

Verrytellessäni ja juoksuun valmistautuessani huomasin tuttuja ja kovia kasvoja, kuten Viron viime vuoden voittaja Andi Noot ja kakkonen Antti-Pekka Niinistö. Uutena juoksijana bongasin kovaan syyskuntoon päässeen Jarkko Järvenpään, jonka kanssa vaihdoin muutaman sanan. Jarkkohan on harjoitellut usein Espanjassa, mutta hän ei ollut vielä varma tulevan talven leirityksestä. Naisista noteerasin viime vuoden voittajan Laura Markovaaran olevan paikalla puolustamassa voittoaan.

Kuva: Andi Noot ja Jarkko Järvenpää

Juoksu meni osaltani mukavasti, vaikka jäin M50-sarjan jumboksi eli kuudenneksi ajalla 41.32. Askellus oli jo huomattavasti kevyempää kuin edellisessä kisassa Haapajärvellä eli jäykkyys oli poissa. Vauhti ei vain oikein riitä ja siihen on panostettava Thaimaan harjoittelussa.

Kisan voitosta käytiin kova taistelu Andi Nootin ja Jarkko Järvenpään kesken, jonka Andi selvitti itselleen kahden sekunnin marginaalilla ja kuittasi näin nopeimman miehen palkinnon, 500 euron rahasumman. Andi paransi viime vuoden voittoaikaansa noin puolella minuutilla, joten matkalla juostiin kovaa, pääasiassa Jarkon vetämänä. Naisissa voittorahat kuittasi Laura Markovaara eli viime vuoden voittajat pitivät pintansa.