perjantai 23. lokakuuta 2015

Matkajärjestelyt loppusuoralla

Talvireissu etelän lämpöön lähestyy. Kuten aiemmin kirjoitin, niin suunniteltu Espanjan matka peruuntui vuokra-asunto-ongelman vuoksi ja tilalle tulee suoraan meno Thaimaahan, johon olisin alkuperäisten laskelmien mukaan mennyt vasta Espanjan jälkeen.

Jomtien Beach, Pattaya
Kuva: bangkok.com

Olen lentänyt Thaimaahan joko turistiviisumilla tai ilman, riippuen perillä tehtävistä toimenpiteistä esimerkiksi juoksujen suhteen. Ilman viisumia Thaimaassa voi asustaa 30 päivää, jonka jälkeen pitää poistua maasta. Silloin voi matkustaa vaikka Kambodzan Phnom Penhiin ja noutaa turistiviisumi sieltä. Tällaista reissua olen käyttänyt pari kertaa siten että olen samalla käynyt Sihanoukvillessä juoksukilpailuissa.

Nyt aion mennä Thaimaahan turistiviisumilla, jolloin saan oleskeluaikaa 60+30 päivää. Rupesin sitten tarkistamaan Thaimaan Helsingin suurlähetystöstä tarvittavia dokumentteja, koska ne tuppaavat muuttua joka vuosi. Niin tälläkin kertaa. Nyt vaaditaan muiden papereiden perään turistiviisumiinkin menolipun lisäksi myös Thaimaasta poistumislippu ennen 90. päivää sekä toisena uutuutena todistus pankkitilillä olevasta rahamäärästä, joka yhden henkilön osalta on kuitenkin vain 500 euroa.


             Yoma Yangon International Marathon,
             Kuva: yomayangonmarathon.com

Olin jo varaamassa Thaimaasta poistumislippua Phnom Penhiin vanhasta tottumuksesta kun satuin vilkaisemaan kansainvälistä juoksukalenteria AIMS:in sivuilta (linkki etusivullani "Juoksukalenterit"-osion alla). Ja kuinkas ollakaan Myanmarin Yangoonissa on kansainvälinen maraton, puolimaraton ja kymppi tammikuun 17. päivä. Se sopii hyvin viisumitilanteeseeni, joten varasin poistumislipun sinne. Samalla ilmoittauduin ja maksoin jo 10 kilometrin kisan, vaikka mitään veteraanisarjoja ei olekaan. Tärkeintä on päästä juoksemaan uuteen maahan ja tutustua siihen kunnolla. Aion nimittäin viipyä maassa tuloviisumin salliman kuukauden. Viisumi vaaditaan etukäteen, mutta sen voi varata sitten Thaimaassa. Onneksi tiedän asian nyt ettei käy kuten etusivullani olevassa Intian jutussani "Murphy tuli kylään". Virheistä oppii.

Minulla on nyt paperit, suunnitelmat ja liput (meno-paluulippu Bangkokiin sekä poistumislippu paluun kera Myanmariin) valmiit Aasian reissuun. Helsingissä tarvitsee täyttää vain hakemuskaavake ja odotella Thaimaan viisumia. Myanmarin jälkeen minulla on kaksi vaihtoehtoa: ottaa uusi Thaimaan turistiviisumi Yangoonista (Thaimaassa toukokuun alkuun) tai saapua takaisin Bangkokiin ilman viisumia, jolloin on käytävä uudelleen ulkomailla kuukauden päästä, esimerkiksi Phnom Penhissä. Päätän asian vasta Yangoonissa.

Pihtisalmen palkintotrio v.2014
Kuva: pihtisalmenretro.weebly.com

Suomessakin vielä juostaan. Alan valua huomenaamulla kohti etelää ja Hämeenlinnaa ja matkan varrelle osuu sopivasti Pälkäneen Rautajärvi, jossa kisataan Pihtisalmen retro. Olen ilmoittaunut 9,4 kilometrin juoksuun M50-sarjassa. Kisassa luvataan miesten ja naisten yleisen sarjan voittajille 500 euroa, mikä taannee juoksuun nimekkäitäkin osallistujia. Kuvassa viime vuoden miesten kolme parasta: Andi Noot, Antti-Pekka Niinistö ja Tommi Hytönen. Toisenkin kisan juoksen mahdollisesti ennen 4.11 tapahtuvaa lentoa Bangkokiin.

Näillä mennään.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti