tiistai 1. lokakuuta 2019

Jälleen vaikeuksia ilmoittautumisissa

Tutustuminen Portugalin juoksutarjontaan ja ilmoittautumisprosessien opiskelu jatkuvat. Mainitsin jo 12.9.2019 päivätyssä jutussa, että ilmoittautuminen ei ole helppoa etenkin portugalinkielisten webbisivujen takia. Lisäksi lankesin jo Thaimaasta tuttuun virheeseen eli yritin pariin juoksuun liian myöhään eli viikko ennen kisaa, jolloin netti-ilmoittautuminen oli jo suljettu. Niinpä minulta on jäänyt nyt väliin viime viikonlopun kisa ja ensi viikonlopun kisa, vaikka ne olisivat olleet Lissabonissa ja siten ns. kotiseudulla.

Corrida do Aeroporto, juoksureitti
Kuva: corridadoaeroporto.com

Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Olen onnistunut nyt ilmoittautumaan kahteen kisaan: Corrida do Aeroporto 13.10.2019 ja Lissabonin maratonin yhteydessä juostava EDP Minimaratona 20.10.2019. Ilmoittautumisia helpotti se että näiden kisojen webbisivut olivat myös englanniksi, mikä oli huomattava parannus portugalinkielen kanssa taistelevalle noviisille.

Corrida do Aeroporto juostaan nimensä mukaisesti Lissabonin lentokentän ympäristössä. Ensimmäisessä kuvassa on esitetty 10 kilometrin kisareitti (etäisyydet annettu maileina). Kilpailun keskuksena toimii lentokentän rahtiterminaali. Ilmoittautumisen yhteydessä laitoin myös syntymäaikani ja sähköpostiini tulleessa vahvistuksessa ilmeni että kilpailen sarjassa M60 eli veteraanisarjatkin on huomioitu. Kisa juostaan sunnuntaiaamuna kello 10 eli juuri sopivaan aikaan, niin ettei koko päivä tuhraannu juoksutapahtumaan.

EDP Maratona de Lisboa
Kuva: portugalrunning.com

Toinen kisani eli Lissabonin maraton viikkoa myöhemmin onkin sitten todella suuri kansainvälinen tapahtuma, johon odotetaan kymmeniätuhansia juoksijoita. Tapahtumassa kisataan kolmella eri matkalla: maraton, puolimaraton ja minimaraton (8,5 km). Maratonille on 7500 juoksijan katto ja puolimaratonille ja minimaratonille molemmille 15000 juoksijan katto.

Maratonin reittiä sanotaan yhdeksi kauneimmista maailmassa, sillä se kulkee Cascaisista pitkin Atlannin ja Tejojoen rantoja maaliin Praca do Comerciolle. Puolimaratonin startti on Vasco da Gaman sillalta ja päättyy samaan paikkaan kuin maraton. Meikäläisen kisa eli Minimaraton lähtee myös Vasco da Gaman sillalta, mutta päättyy Parque das Nacoesille. Maraton starttaa sunnuntaiaamuna 20.10 kello 8 ja puolimaraton ja minimaraton samaan aikaan kello 10.30. Koska juoksujen startit tapahtuvat eri paikoissa kuin missä maali sijaitsee, niin lähtöpaikoille on järjestetty bussikuljetukset.

Kun ilmoittautumiset on saatu järjestettyä näihin kahteen kisaan, niin nyt ei olekaan muuta tehtävää kuin yrittää päästä mahdollisimman hyvään kuntoon. Se on vähintään yhtä vaativa tehtävä kuin nämä ilmoittautumisprosessit. Mutta kuinka se Pierre de Coubertin sanoikaan lohduttavasti: tärkeintä ei ole voitto vaan osallistuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti