torstai 5. heinäkuuta 2018

VII Töllin taipaleen juoksu, Petäjävesi

Töllin taipaleen kisakeskus

Eilen tuli avattua kesän juoksut Suomessa. Kohteena oli Petäjävesi ja siellä juostu VII Töllin taipaleen juoksu. Juoksu oli osa Petäjäveden kunnan 150-vuotisjuhlia. Kohde oli minulle uusi, sillä kävin paikkakunnalla ensimmäistä kertaa.

Kesän vaihteleva sää osoitti jälleen luontonsa, kun aurinkoinen ilma muuttui juuri ennen kisan starttia reippaaksi sateeksi. Sadetta jatkuikin sitten koko kilpailujen ajan. Siitä huolimatta paikalle oli kokoontunut ilahduttavan runsaasti juoksun ystäviä arkipäivän illasta huolimatta.

Töllin taipaleen maalialue

Töllin taipaleen 11,4 kilometrin kisareitti kiersi Jämsänveden ja se oli vaihtelevaa alustaa sisältäen öljysoraa, hiekkateitä ja metsäpolkuja. Nuoremmat junnut ja osa kuntosarjalaisista juoksivat 3,5 kilometrin lenkin. Juoksun kisakeskus oli kulttuurikeskuksessa, startti lähellä olevan vanhan rautatiesillan alta ja maalialue venesataman rannassa.

Lähdin matkaan varovaisesti ja juoksu tuntui alussa hyvin vaikealta pitkähkön kisatauon jälkeen. Vähitellen kroppa lämpeni ja juoksurytmi parani, mutta vauhti oli edelleen kadoksissa. Sitä todistaa noin viiden minuutin kilometrivauhti, jossa on tuntuvaa pudotusta verrattuna muutaman vuoden takaiseen kuntoon. Saavutin maalin ajassa 58.18 ja sijoitukseksi tuli kolmas tila sarjassa M60.

Mutta pää on avattu kesäjuoksujen osalta ja toivottavasti jatkoa seuraa. Juoksun tulokset ilmaantuivat nopeasti nettiin ja ne ovat tässä.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti