perjantai 11. toukokuuta 2018

Seuraava juoksu Thaimaassa

Don Bosco Mini Marathon
Kuva: jogandjoy.com

Tämän talven Thaimaan reissu alkaa kääntyä loppusuoralle. Säät ovat olleet todella kuumia, keskimäärin 35 astetta päivisin, niin kuin tähän vuoden aikaan kuuluukin. Se on vaikuttanut juoksutreeneihin siten, että olen joutunut lyhentämään pitempiä lenkkejä. Nekin ovat jääneet noin kymmenen kilometrin pituiseksi, joten kokonaismäärät ovat hiukan laskeneet, vaikka juoksukertoja olen pyrkinyt hieman lisäämään. Kunto ei siten ole aivan tapissaan tai siinä, missä se voisi olla.

Siitä huolimatta olen pyrkinyt löytämään Thaimaan juoksutarjonnasta vielä pari kisaa ennen paluuta Suomeen. Viereinen esite kuvaa Don Bosco Mini Marathonia 27.5.2018, jonne onnistuin jopa ilmoittautumaan ja maksamaan internetin kautta. Juoksunjärjestäjä Jog and Joy on kansainvälisin ja paras Thaimaassa, joka tarjoaa hyvät webbisivut myös englanniksi ja ymmärrettävät menetelmät kuinka rekisteröityä ja maksaa juoksu. Monien muiden Thaimaan juoksujen osalta tilanne on lähes toivoton ulkomaalaiselle osanottajalle. Tämän Don Bosco- juoksun olen juossut aiemmin kolme kertaa vuosina 2010, 2013 ja 2016. Juoksupaikka Rama IX Park Bangkokissa on minulle todella tuttu, sillä olen kisannut siellä muitakin juoksuja, kuten esimerkiksi viimeisin juoksuni aprillipäivänä tänä vuonna.

Don Boscon juoksupaita
Kuva: jogandjoy.com

Vielä on pieni mahdollisuus että juoksisin toisen kisan jo runsaan viikon päästä 19.5.2018. Tuolloin olisi Centralfestival Bikini Beach Race Pattayalla eli aivan lähistöllä noin viiden kilometrin päässä. Juoksussa on selvästi matkittu Cha Amin Bikini Beach Runia, sillä Pattayankin reitti kulkee ainakin osin Pattaya Beachin rantoja pitkin ja juoksu tapahtuu bikineissä tai uimahousuissa. Hinta on muihin juoksuihin nähden noin kaksinkertainen, mutta minulta säästyisivät matka- ja hotellirahat. Yritin tätä kirjoittaessani soittaa juoksunjärjestäjälle, mutta eihän se numero vastannut. En ole löytänyt mistään tietoa siitä kuinka kisaan ilmoittaudutaan ja kuinka se maksetaan. Kisa saattaa lisäksi olla jo loppuunmyyty, kuten aiemmat Pattayan juoksut alkuvuonna. Tämä juoksukisa on siis vielä auki.

Näillä mennään nämä kuumat ja osittain sateiset loppupäivät täällä Thaimaassa.


Centralfestival Bikini Beach Race, Kuva: forrunnersmag.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti