sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Juoksuvuosi 2017

Kuntosarjan tulokset, Kivijärvi

Juoksuvuosi 2017 oli meikäläiselle vaikea. Syynä oli vuoden 2016 joulukuussa tapahtunut oikean jalan veritulppa. Se pysäytti juoksun lähes kahdeksi kuukaudeksi ja kilpailun yli puoleksi vuodeksi. Keväällä meinasin jo kisata Thaimaassa, mutta jätin sen sitten myöhemmäksi Suomeen.

Vuoden ensimmäinen juoksukisa oli sitten vasta 4.7.2017 Helsingin Munkinpuistossa, jossa juostiin Self Transcendence-2 mailia, joka on minulle tuttu lähes vuosittainen kilpailu. Sitä seurasi neljän juoksukisan sarja 31.7-13.8 Pudasjärvellä ja Ranualla marjareissuni yhteydessä. Syksyllä tuli vielä kolme kilpailua lisää ennen lähtöä Thaimaahan, jossa juoksin vielä kaksi kisaa.

Vuoden kymmenestä juoksukilpailusta voi nostaa esiin kaksi voittoisaa kisaa, Hannunkivi-juoksu Kivijärvellä ja Bangkok Trail Run Bangkokissa, Thaimaassa. Kivijärvellä voitin kuntosarjan 6,6 kilometriä ja Bangkokissa M60- sarjan 8 kilometriä. Molemmat voitot olivat erittäin mieluisia vaikean vuoden takia ja varsinkin Bangkokin voitto lämmitti kovasti. Reitti oli vaativa ja vauhtia oli tullut hieman lisää.

Bangkok Trail Run, voittopokaali
Kuva: Seppo Karvonen

Jalkavaivoista huolimatta juoksukilometrejä tuli vuodelle 2017 noin 2400 kilometriä ja juoksukilpailuja yllä mainittu 10 kappaletta. Tarkemmat luvut tulevat vuositilastoon lähiaikoina.

Aikaisemmin minulla on ollut yhtä vaikea juoksuvuosi vuonna 1990, kun selkä jumittui täysin vuoden 1989 lopulla. Juoksukilometrejä kertyi tuolloin vuodelle 1990 vain vähän yli 1000 ja kisoja ainoastaan 7. Koko vuosi oli toipumista selkäjumista, johon apu tuli sitten työpaikkani Nokian kuntosalista. Siellä opin kantapään kautta, että vartalon lihaksia tulee harjoittaa monipuolisesti. Yksipuolinen kestävyysjuoksu ei sitä ollut.

Tänä päivänä tuo lihasharjoituksen monipuolisuus on entistä tärkeämpää, kun ikävuosia kertyy lisää ja sairauksia niiden mukana. Olen ollut aina laiska venyttelemään ja voimistelemaan, mutta nekin harjoitteet tulisi olla mukana kuvioissa.

Näillä pohdinnoilla mennään kohti uutta juoksuvuotta 2018. Toivottavasti se on tätä vuotta parempi niin juoksukunnon kuin tulostenkin suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti