torstai 9. marraskuuta 2017

Thaimaan lämmössä

Jomtien Viewtalay 1A

Olen totutellut Thaimaan lämpöön jo vajaan viikon ajan. Tosin sää oli täällä tullessani normaalia tuulisempi ja viileämpi, noin 25 asteen tietämillä normaalin 30:n sijasta. Se johtuu Kaakkois-Aasiassa riehuvista myrskyistä. Vietnamissa on esimerkiksi kuollut kymmeniä ihmisiä rajuissa myrkyissä ja tulvissa. Suomesta lähtiessäni Keski-Suomessa lämpötila oli noin 15 astetta pakkasella, joten kyllä nämä säät kelpaavat erittäin hyvin.

Asunnon otin entiseen malliin kuvan kerrostalosta, Jomtien Viewtalay 1A:sta. Se on sijainniltaan ja palveluiltaan Pattayan parhaita, joten ei ole ihme että sinne kokoontuu vuodesta toiseen samat henkilöt niin Euroopasta kuin muualtakin. Suomalaisedustus on asukkaiden joukossa yksi suurimmista ruotsalaisten ja italialaisten ohella. Kuten olen aiemmin maininnut, peruspalvelujen lisäksi talon välittömässä läheisyydessä sijaitsee 24/7 tuntia avoinna oleva länsimainen ruokakauppa ja lentokenttäbussin pääteasema.

Dongtan Beachin katutyötä

Ensimmäiset lenkit ja kävelyt Jomtienin ympäristössä paljastavat että rakennusbuumi on edelleen raju. Uusia kerrostaloja ja asuntoja syntyy kovalla vauhdilla. Myös katutyöt jatkuvat, kuten kuvan Dongtan Beachin työmaa. Viime vuosina Jomtien Beach bulevardi on uusittu ja nyt vuorossa on sen jatke Pattayan suuntaan eli Dongtan Beach bulevard. Valmista tulee pikkuhiljaa, niin kuin Thaimaassa on tapana.

Pidin noin viikon verran vapaata juoksuista, mutta nyt olen palannut siinäkin arkeen. Eilen illalla tein ensimmäisen lenkin ja tänään tulee kaksi harjoitusta, sekä aamulla että illalla. Kävin jo ensimmäisellä thaihieronnalla, mutta jalat ja keho ovat vielä jäykkiä, joten lisähierontoja tarvitaan. Ensimmäinen hieroja oli lisäksi huonohko siinä mielessä, että koko hieronta perustui paineluihin, yhtään hierontaliikettä ei ollut. En mennyt siitä valittamaan, koska henkilöt oppivat hieronnan yksilöllisesti ja tyyliä on vaikea ellei mahdotonta muuttaa. Toivottavasti seuraava hieroja on parempi, niin että paineluiden lisäksi liikearsenaaliin kuuluu myös horisontaalista liikettä.

Elämä Thaimaassa on taas päässyt alkuun. Tulen raportoimaan siitä säännöllisesti tänne entiseen malliin. Pysykää kanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti