sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Suomessa jälleen

Niin sitä on kotiuduttu jälleen Kiovan kautta Suomeen. Kolme ensimmäistä päivää menivät Helsingin seudulla Espoossa kaverin hoteissa hoidellessa akuutteja asioita, kuten tyttärien ja lapsenlapsen tapaamiset, MasterCardin uusiminen, terveyskeskusvierailu ja uuden älypuhelimen osto. Vanhan älypuhelimen mikrofoni- ja kuuloketoiminnot sanoivat itsensä irti, vaikka puhelin muuten toimi. Ostin jälleen puhelimen halvemmasta päästä, koska minulle riittää hyvin puhe- ja tekstiviestiominaisuudet. Internetiä käytän pääasiassa kannettavalla tietokoneella ja älypuhelimella lähinnä vain WiFi-verkkojen kautta. Siinä riittää vaatimattomampikin vempele.

Espoosta siirryin Pyhäjärvelle noin viikko sitten. Onneksi Espoon kaverillani oli myös asiaa kotiseudulleen Pyhäjärvelle ja pääsin hänen kyydissään. Tulostani lähtien olen totuttautunut Suomeen ja Suomen ilmastoon. Olin onnekas, kun juuri saavuttuani Suomen kylmä kevät ja alkukesä muuttuivat kuin taikaiskusta lämpimämmäksi ja aurinkoiseksi. Tulo oli tosiaan oikein ajoitettu, vaikka päätös siitä tehtiin jo viime syksynä.

Thaimaassa hyvin alkanut juoksuharjoittelu on jatkunut Suomessa mukavasti. Thaimaan kuumankostea keli on muuttunut huomattavasti inhimillisemmäksi, mikä on antanut lenkeille energiaa ja uutta potkua. Siinä missä jo kävely kasteli paidan märäksi Thaimaassa, niin Suomessa saa painella täyttä laukkaa samaan lopputulokseen. Jalat ovat kuitenkin vielä pienet arvoitukset, ne eivät ole täysin vetreät ja vaativat perusteelliset venyttelyt. Veriarvot olivat kuitenkin Espoon testissä normaalit ja seuraava lääkärintarkastus on heinäkuun alussa.

Suurimpana työnä juoksuharjoittelussa on vauhdin löytäminen uudelleen. Viime- ja alkuvuoden juoksutauot ovat pudottaneet perusvauhtitasoa ja sitä ei saa ylös kuin tv-juoksuilla ja vedoilla. Painokin pääsi tauoilla nousemaan noin viisi kiloa ja niiden poispudottaminen ei ole helppoa. Moni varmaan tietää kokemuksesta että painon nouseminen tapahtuu helposti, mutta sen pudottaminen on huomattavasti vaikeampaa.

Kaikesta huolimatta juoksutreeni jatkuu entiseen malliin ja esimerkiksi tänään oli vuorossa kevyt 14 kilometrin lenkki. Vähitellen suunnitelmissa on avata vuoden ensimmäinen kisa, joka jäi Thaimaassa suorittamatta kovan vesisateen takia. Missä ja koska se tapahtuu, on vielä kysymysmerkki.

Kuvissa palaan juuri päivän 14 kilometrin lenkiltä. Kuvat otti Malai Chuenban.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti