sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Petankkia

Petankkia Dongtan Beachillä

Jalkasairaus on kohdallani liuotushoitovaiheessa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä että juoksu on poissa ohjelmasta ainakin toistaiseksi. Niinpä olen yrittänyt korvata vapautunutta harjoitusaikaa muilla aktiviteeteilla. Olen pelannut petankkia (petanque) silloin tällöin ja havainnut sen oivaksi ajanvietteeksi. Siksi olen liittynyt yhteen suomalaispattayalaiseen petankkiryhmään ja kisannut jo kolmena viikonloppuna Jomtienin Dongtan Beachillä. Taustatietoa petankista löytyy tästä linkistä.

Pattayalla voi harrastaa monia keveitä pallopelejä, kuten golf, minigolf, keilailu ja petankki. Kovempikuntoisilla on mahdollisuus esimerkiksi jalkapalloon, lentopalloon ja sulkapalloon. Petankki on siitä hyvä peli että kuka tahansa voi pelata sitä iästä, taidosta ja kunnosta riippumatta. Kun siihen lisätään vielä kaunis ulkoilma ja leppoisa tunnelma, niin parempaa seurapeliä saa hakea. Ei ihme, että Pattayallakin on useita suomalaisryhmiä petankin pelaamiseen.

Rankingykkösen Kassun tyylinäyte

Vähäisen pelaamisen vuoksi en ole päässyt peleissä vielä alkupelejä pitemmälle. Kuten muissakin taitolajeissa, harjoitus tekee mestarin ja pitempään peliä harrastaneet voittavat aloittelijat. Mutta pelimäärien lisääntyessä huomaa hiljalleen kehittyvänsä ja sitä kautta motivaatio kasvaa.

Viime viikonlopun pelit osoittivat tämän teorian oikeaksi. Petankkiryhmän rankingykkönen Kassu oli jälleen kisan paras. Itse pelasin neljä alkulohkopeliä, joista voitin kaksi ja hävisin kaksi. Jatkoon meno olisi vaatinut ainakin yhden voiton lisää.

Mutta tästä on hyvä jatkaa ja viikottaiset petankkipelit tulevat jatkumaan osaltani, jos mitään pakottavaa syytä poissaoloon ei ilmaannu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti