perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuoden 2016 yhteenveto

Vuosi 2016 on tulossa lopuilleen. Minulle ei tule juoksukilometrejä enää tämän vuoden puolella, joten voin tehdä yhteenvedon kuluneesta vuodesta. Se oli todella vaikea jalkavaivojen takia. Muistaakseni kehuin ennen viime vuotta sitä, ettei minulla ole ollut vaivoja eikä loukkaantumisia moneen, moneen vuoteen. Ei pitäisi mennä kehumaan. Viime vuosi palautti minut kerralla maanpinnalle näistä positiivisista ajatuksista.

Yoma Yangon Marathon

Nostan vuodesta esiin neljä tapahtumaa, jotka jäivät muistiin tai jotka muuttivat radikaalisti juoksijan elämää. Ne on listattu alle aikajärjestyksessä.

1. Yoma Yangon Marathon 17.01.2016

Vuosi alkoi heti tammikuussa mielenkiintoisella juoksumatkalla Myanmariin. Kyseessä oli minulle aivan uusi maa ja kun siellä sain vielä juostua kisan, niin matka oli sitäkin antoisampi. Mukanani seurasi kolme Thaimaan kaveriani, joiden kanssa viikko meni rattoisasti uutta maata ja kaupunkia kierrellen. Itsellä Myanmarin oleskelu jatkui lähes kuukauden pituiseksi, jonka aikana treenasin ja hoitelin viisumiasioita.

Juoksukin meni kohtuullisesti. Olin minimaratonilla eli 10 kilometrillä kuudes yleisessä sarjassa.

Cha Am Bikini Beach Run

2. Cha Am Bikini Beach Run 20.03.2016

Maaliskuun loppupuolella matkustin Cha Amiin, jossa juostiin Bikini Beach Run. Olen juossut siellä aikaisemminkin muutamia kertoja ja päässyt palkinnoille. Uutena asiana tänä vuonna oli se että ohjelmassa oli myös puolimaraton minimaratonin lisäksi. Myös rahapalkinnot olivat tulleet mukaan kuvaan.

Tavoitteena oli päästä palkinnoille, kun tarjolla oli oma sarjani M60. Tässä onnistuinkin ja tulin juoksussa kolmanneksi. Juoksun aikana takareidet jumittuivat aika pahasti ja se oli kimmoke ja alku jatkuville takareisiongelmille koko kevääksi.

3. Juoksutauko

Takareisiongelma, varsinkin oikeassa jalassa äityi sitten niin pahaksi, että lopulta kesäkuun puolivälissä minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin aloittaa täydellinen tauko ja lepo juoksusta. Taukoa kesti aina elokuun 10. päivän tienoille, jolloin aloitin taas varovaisen juoksutreenin.

Pattaya Memorial Hospital

4. Laskimotukos

Syksy meni varovaisessa paluussa juoksun pariin, mutta huomasin aika pian että kovempia harjoituksia oli vaikea tehdä. Jalat olivat vähän raskaat ja tehottomat. Siirryttyäni Thaimaahan marraskuun alussa treeni jatkui ja osallistuin jopa yhteen juoksukisaan Bangkokissa.

Mutta täydellinen pysähdys tuli valmistautuessani Thailand International Half Marathoniin, joka juostiin joulupäivänä. Valmistavan viikon tiistaina kipu valtasi oikean pohkeen niin pahana, että minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin mennä Pattaya Memorial Hospitaliin. Siellä kipu todentui laskimotukokseksi.

Laskimotukoksen liuotushoito on edelleen menossa. Viime tarkastuksessa 27.12 veriarvot olivat jo parantuneet, mutta hoitoa jatkettiin edelleen. Seuraava tarkastus on huomenna 31.12. Kun veriarvot on saatu kuntoon, niin mikään ei estä kuntoilua. Se mahdollistaako se myös juoksun ja millä tasolla, se nähdään ensi vuoden puolella. Hinku luonnolliseen ihmisraviin on edelleen voimakas. Mikään ei voita sitä tunnetta kun askel lentää, tuuli tuivertaa ja maisemat vaihtuvat.

1 kommentti:

  1. Lisäyksenä vuoden 2016 yhteenvetoon, juoksutauosta ja sairauksista johtuen juoksukilometrejä tuli vähemmän kuin edellisinä vuosina eli 2972. Myös kilpailut jäivät vähäisiksi, 12 kisaa. Ne on lisätty nyt vuositilastoon.

    VastaaPoista