maanantai 4. huhtikuuta 2016

Nettiongelmia ja kisa-aikeita

Kun netti pettää
Kuva: edtechtimes.com

Kuluva viikko on ollut hermoja raastava tietoliikenneongelmien vuoksi. Paikalliselta operaattorilta ostettu kuukauden datapaketti alkoi tökkiä kolmen viikon jälkeen. Pakettia mainostetaan termillä "unlimited", mutta käytännössä internet-yhteys alkoi katkeilla datan maksimimäärää lähestyttäessä.

Ensimmäinen kuukausi pelasi vielä hyvin ja ostin toiseksi kuukaudeksi vielä kalliimman palvelun, joka sitten osoittautui aiempaa huonommaksi. Tällaista tämä IT-maailma on. Heitin datamokkulan sivuun ja palasin takaisin asuntolani WiFi-verkon käyttäjäksi, kun heidän kuukausihintansa oli pudonnut lähes puoleen entisestä. Syynä alennukseen on lähestyvä hiljainen turistikausi ja koveneva kilpailu. Markkinatalous pelaa ja asiakas kiittää.

Chakri Day Run 6.4.2016
Kuva: runthailand.com

Juoksupuolella on tehty palauttavaa treeniä. Viimeiset neljä viikonloppua on tullut kisattua ja se kyllä tuntuu. Siitä huolimatta olen ilmoittautunut ja jo maksanut Chakri Day Run:in, joka kisataan ylihuomenna keskiviikkona. Juoksin kisan myös vuosi sitten ja nyt on mahdollista päästä vertaamaan kuntoa tällä tavoin.

Chakri-päivää juhlitaan nykyisen kuningashuoneen kunniaksi, jota kutsutaan Chakri-dynastiaksi. Se on hallinnut Thaimaata vuodesta 1782 lähtien. Ensimmäinen kuningas oli Rama I ja nykyinen hallitsija järjestysnumeroltaan Rama IX.

Tämän kisan jälkeen Thaimaassa alkaa Songkran-kausi, joka tuo juoksutapahtumiin kahden viikon paussin. Songkran on thaimaalaisen uudenvuoden vastaanotto ja se tunnetaan myös vesijuhlana, jossa vesi lentää kaduilla kastellen jokaisen ohikulkijan. Olen osallistunut juhlaan useanpana vuonna ja kyllä sitä pitää nytkin juhlia. Meno on kyllä niin hurjaa että se vaatii alle muutaman oluen.

Chakri Day Runista tulee raporttia parin päivän päästä.


Chakri-dynastian tunnus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti