sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Luikin kolmoset

Leila, Liina ja Lily Luik
Kuva: scoopnest.com

Havoin tapaa kolmosia huippu-urheilussa ja vielä samassa lajissa. Tällainen ihme löytyy Virosta, jossa Luikin kolmoissiskokset, Leena, Liina ja Lily Luik harrastavat kaikki kestävyysjuoksua kansainvälisellä tasolla. Heidän tähtäimessään on edustaa Viroa Rion olympialaisten maratonilla. Heillä on projektiinsa lyhyt ytimekäs nimi: TRIO TO RIO.

14.10.1985 syntyneet siskokset aloittivat kestävyysjuoksuharjoittelun alkuvuodesta 2010. He asustavat Tartussa ja edustavat Tartu Academic Sports Clubia valmentajanaan Harry Lemberg. Heidän taustallaan on tanssikokemusta, mikä sopii hyvin juoksuun, olihan se esimerkiksi Paavo Nurmen yksi harjoitusmetodi. Juoksun ohella he työskentelevät kaikki G4S-firmassa henkivartijoina.

Juoksuharjoitus tuotti nopeasti tuloksia ja jo aloitusta seuraavana vuonna Liina voitti Viron mestaruuden 10000 metrillä ja puolimaratonilla sekä Leila maratonilla. Vuonna 2014 he edustivat Viroa Zurichin EM-kisoissa EM-historian ensimmäisinä kolmosina. Nyt tähtäimessä on Rio seuraavilla ennätyksillä:

Leila Luik 2.37.11 v. 2013
Liina Luik 2.39.42 v. 2015
Lily Luik 2.40.26 v. 2015

Leila ja Liina Luik Hampurissa
Kuva: haspa-marathon-hamburg.de

Liina ja Lily ovat alittaneet viime vuoden ajoillaan Viron asettaman Rion karsintarajan 2.45. Leilalta, jolla on paras ennätysaika, tämä vielä puuttuu. Niinpä hän hyökkää rajan kimppuun yhdessä siskonsa Liinan kanssa tänään Hampurin maratonilla. Lily puuttuu Hampurin kokoonpanosta loukkaantumisen takia.

Naisten maraton on suomalaisittain Hampurissa mielenkiintoista seurattavaa. Onhan siinä mukana sukulaiskansaa edustavien Leila ja Liina Luikin lisäksi Anne-Mari Hyryläinen ja Minna Lamminen. Ja miesten puolella mukana pitäisi olla Henri Manninen. Jännitettävää siis riittää.

Lisäys: Valitettavasti Henri Manninen ei starttaa Hampurissa. Läysin tämän tiedon Twitteristä. Henri juoksee maratonin luultavasti Prahassa 8.5.2016.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti