perjantai 18. maaliskuuta 2016

Viikonloppuna Cha Amiin

Singha Cha Am Bikini Beach Run
Kuva: jogandjoy.com

Huomenna lähden sitten bussilla Bangkokin kautta Cha Amiin. Sunnuntaiaamuna on Singha Cha Am Bikini Beach Run, jonka olen juossut kolme kertaa aiemmin. Ennen olen osallistunut kympille, mutta nyt ohjelmassa on myös puolimaraton, jolle aion startata.

Toinen uudistus on se, että rahapalkintoja on jaettu ennen vain uimahousu- ja bikinisarjoissa, mutta nyt tämä mahdollisuus rahoihin on kaikissa sarjoissa. Omassa sarjassa rahaa jaetaan kolmelle parhaalle, joten siinä on tavoitetta, kun tietää että raha vetää aina parhaat juoksijat paikalle.

Tuo rahapalkintojen laajentaminen koskemaan kaikkia sarjoja on siinä mielessä hyvä, että entisillä säännöillä paikalle tuli aina viisi kenialaista miestä (bikinisarjassa vähemmän), jotka kuittasivat sitten palkintorahat. Nyt mahdollisuuksia on muillakin.

Cha Amin sijainti
Kuva: weather-forecast.com

Cha Amin turistiranta sijaitsee lähes Pattayan tasolla, mutta Bangkokinlahden (Siaminlahden pohjoiskärki) toisella puolella. Vielä suurempi turistipaikka Hua Hin on vain noin 20 kilometriä etelämpänä. Paikalle täytyy kiertää Bangkokin kautta, kun reittilaivaliikennettä suoraan Pattayan ja Cha Amin (tai Hua Hinin) välillä ei ilmeisesti ole. Muutama vuosi takaperin oli laivayhteys Hua Hinin ja Pattayan välillä, mutta en ole kuullut siitä viime aikoina. Tarkistin netistä tätä yhteyttä ja mainokset olivat vuosilta 2011 ja 2012. Olisiko yritys kaatunut, en tiedä. Hintataso ainakin näytti olevan noin seitsemänkertainen bussiliikenteeseen verrattuna.

Juoksusta tulee kyllä mielenkiintoinen, sillä se on ainoa reissun puolimaraton. Olen kyllä yrittänyt valmistautua pitempään kisaan, mutta kokemusta on vähemmän kuin kympin juoksuista. Sää on myös kuuma ja ennusteet lupaavat kuumenevaa. Ainoa helpotus on, että startti pamahtaa jo kello 5 aamulla.

Raporttia tulee juoksun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti