sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Saint Joseph Convent Run, Bangkok

Saint Joseph

Lähdin jahtaamaan juoksua eilen Bangkokiin viime viikonlopun huonoista kokemuksista huolimatta, vaikka minulla ei ollut nytkään varmuutta juoksuun pääsystä. Ajattelin että ei se huono tuuri voi aina jatkua, mikä pitikin sitten paikkansa. Kohteena oli katolinen Saint Joseph Conventin koulu Si Lomissa ja juoksuna Saint Joseph Convent (SJC) Run.  Olen juossut samoilla seuduilla useampaan kertaan Lumphini Parkissa, joten seutu oli ennestään tuttu. Matkana oli 10 km kilpailijoille sekä 2,8 km Fun Run.

Trinity Hall

Saavuin eilen hyvissä ajoin iltapäivällä paikalle, jossa jaettiin numerolappuja ja T-paitoja niille jotka olivat jo juoksun maksaneet. Itse en löytänyt juoksun sivuilta paikkaa tai keinoa juoksun maksamiseen ennakolta, mutta onneksi näin että paikalla oli myös jälki-ilmoittautuminen ja niin rekisteröidyin juoksuun ja maksoin sen. Viime vuosina juoksujen hinnat ovat Thaimaassa hieman nousseet, ennen saattoi päästä juoksemaan 200-300 bahtilla, mutta nyt joutuu maksamaan kympistä 300-500 bahtia ja puolimaratonista ja maratonista vielä enemmän. Tämä juoksu maksoi 400 bahtia.

M60-sarja, TOP 5

Juoksun startti pamahti aamulla kello 5:45 ja ilma oli kostean lämmin, mittarin mukaan 30-31 astetta. Reitti kiersi lähikatuja ja se oli hyvin rajattu muulta liikenteeltä. Poliiseja oli myös runsaasti turvaamassa tapahtumaa, joten hyvä siinä oli painella menemään.

Aloitin tapani mukaan hieman varovaisesti tai oikeammin se tapahtuu tässä iässä luontaisesti, kestää aikansa ennen kuin kroppa vertyy parempaan vauhtiin. Sain ylläpidettyä hyvin juoksurytmin ja niinpä aloin juoksun toisella puoliskolla ohitella muita taivaltajia. Juoksussa ei ollut U-käännöstä, joten en pystynyt tarkkailemaan sijoitustani juoksun aikana. Otin sellaisen loppukirin kuin sain aikaiseksi ja lopulta käteeni annettiin lappu, joka todisti minun olleen sarjani kolmas. Harmikseni huomasin että muutama metri edelläni maaliin tullut thaimaalainen mies oli sarjaani, jolle hävisin näin vain muutaman sekunnin. M60-sarjan voitti Japanin Tokuo Suzuki ja hänellekin hävisin ilmeisesti vain puolisen minuuttia.

Olen juoksuun tyytyväinen, vaikka se ei ollut kyllä vielä parasta vauhtia lyhyen sairauden ja yli kuukauden mittaisen kilpailutauon jälkeen. Katsoin maalialueen kellosta ajakseni 40.17, joten luulen että matka oli hieman alimittainen.

Olen maksanut netin kautta jo kaksi seuraavaa juoksua, jotka ovat tulevina viikonloppuina. Mutta niistä sitten enemmän aikanaan.

Jos tästä kisasta tulee tuloksia internettiin, mitä epäilen, niin laitan ne myöhemmin tähän.


                            Juoksun sponsoritaulun edessä


2 kommenttia:

  1. Hyvä Aimo...ja onnittelut kolmannesta sijasta! Viimekertanen kova yritys päästä juoksemasn oli myös kova suoritus, vaikka kunnian "kana" ei siinä laulanutkaan...nyt laulo!

    VastaaPoista