sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Voitto Thaimaan avauskisassa

Rayong Aquarium

Thaimaan kisat avattiin tänään PTTGC Rayongin maratonilla, jossa juoksin neljännesmaratonin eli 10.5 km. Kilpailun kisakeskuksena toimi Rayongin Aquarium. Matkoja oli tarjolla maratonista puoli- ja neljännesmaratoniin ja lisäksi vielä 3 km Fun Run. Juoksijoita oli tuhansia ja juoksemalleni neljännesmaratonille eniten, varmaankin toista tuhatta. Seutuhan on aivan loistava juoksukisan järjestämiseen, aivan meren rantamilla. Täällä on tullut kisailtua kaksi kertaa aiemmin, joten ympäristö oli tuttu.

Voittajan on helppo hymyillä

Saavuin paikkakunnalle jo eilen erilaisilla takseilla ja minibussilla. Hotellikin löytyi pienen etsimisen jälkeen läheltä Ko Sametille lähteviä laivoja. Kävin hakemassa saavuttuani juoksunumeron ja kisamaksuun kuuluvan T-paidan, mutta jätin ilmaisen iltaruokailun väliin.

Aamulla kipaisin kisapaikalle muutamat kilometrit juosten ja sain samalla lämmittelyn aikaiseksi. Maraton oli lähtenyt liikkeelle jo puoli neljältä aamulla ja puolimaratoonarit valmistautuivat omaan starttiinsa kello 05.30. Oma lähtöni tapahtui kello kuusi, jolloin päiväkin oli jo valkenemassa.

Itse juoksusta ei ole paljon kerrottavaa muuta kuin että se oli nousujohteinen. Puolivälin käännöksessä laskin olevani sijalla 56 eli ulkona 50:lle parhaalle jaettavasta 500 bahtin ylimääräisestä bonuksesta. Rahanhimo vai mikä sai askeliini sen verran lentoa että ohittelin paluumatkalla toistakymmentä juoksijaa ja saavuin kaikista kympin juoksijoista maaliin noin sijalla 40 ja risat. Paras palkinto tuli heti 500 bahtin plakaatin jälkeen kun käteeni tyrkättiin toinen lappu, joka todisti minun voittaneen sarjan M60. Näin viisi vuotta aiemmin juostu M55-sarjan voitto sai seuraa M60-sarjasta.

Maaliin saavuttuani tapasin kisa-alueella suomalaisen Marko Savolaisen, jolle kävi huonompi tuuri. Matkalle varattu taksi oli pettänyt ja Marko myöhästyi lähdöstä. Kova vantaalaisjuoksija menetti 500 bahtin bonuksen ja varmaankin oman sarjansa palkinnot. Toivottavasti Markolla on seuraavissa thaijuoksuissa, joita vielä on reissulla jäljellä, enemmän onnea mukana.

Saavuttuani reissulta Jomtieniin ja Viewtalay 1:een, lahjoitin voittamani palkintopokaalin Panhain baariin, jonka isäntänä toimii hyvä ystäväni Pentti Purmonen. Siellä se on kaikkien asiakkaiden nähtävillä.

Tulokset ovat tässä (Facebook). Valitettavasti kaikissa sarjoissa ei ole aikoja, ei myöskään minimaratonin M60-sarjassa. Täytyy siten luottaa tuohon omaan maalikellon havaintooni ajastani eli 46.50.